Skole advarer forældre om video på sociale medier: "Kan være meget ubehagelig"

Forældre til en elev har kontaktet skoleledelsen, efter at deres søn var blevet skræmt af en video, der var blevet delt med ham.

Rødkilde Skole i København har i en besked til alle forældre, der har børn på skolen, advaret om en video, der florerer på sociale medier.

 Videoen bliver betegnet som meget grusom, da den viser en voksen mand kvæle en baby.

- Det kan være meget grænseoverskridende og ubehageligt at se denne video, og vi vil derfor opfordre jer til at tale med jeres børn om, hvor vigtigt det er at sige ´stop´ eller lukke ned for videoer som denne, hvis kammerater enten vil vise den, eller man får den tilsendt, skriver skoleleder Peter Daniel Andersen i beskeden.

Han har ikke selv set videoen, men blev opmærksom på den, da nogle forældre kontaktede skolen.

Deres søn havde ikke kunne sove, fordi han har set videoen og var rystende nervøs over den.

Forældrene havde selv set video og fik den slettet, men gjorde skolen opmærksom på, at videoen var blevet delt med deres søn på sociale medier.

Børnene skal være kritiske

Belært af erfaring tog Rødkilde Skole det skridt at melde tidligt ud til forældrene.

- Tilbage i 2012 var der en række videoer med halshugninger, som spredte sig med lynets hast blandt folkeskoleelever. Dengang havde vi en elev, der så sådan en video, og det var grænseoverskridende for barnet. Vi ville ikke ende i samme tilfælde igen, hvor det blev meget ubehageligt for nogle elever, siger Peter Daniel Andersen til TV 2 Lorry.

Samtidig vil skolen også gerne informeres, hvis forældre ved at deres barn har fået vist den pågældende video, eller tilsvarende videoer af kammerater fra skolen eller har fået dem tilsendt.

- Det handler om, at man skal være kritisk i forhold til, hvad man skal åbne og ikke åbne, når man får noget tilsendt. Og samtidig skal børnene vide, at det er iorden at sige fra overfor andre, der vil vise en voldsom video, siger Peter Daniel Andersen.

Digital dannelse hos børn er skrevet ind i folkeskoleloven og ligesom alle andre folkeskoler, har man på Rødkilde Skole hvert år i februar en 'sikker internetdag'. Her lærer eleverne hvordan man gebærder sig ansvarligt på sociale medier, men samtidig lærer de om hinandens grænser.

Krisepsykologer står klar

Skolen opfordrer forældre til at tage kontakt, hvis de oplever, at deres barn har set den pågældende video og reagerer voldsomt. Skolen er i tæt samarbejde med pædagogisk psykologisk rådgivning i Københavns Kommunes skoleforvaltning, der har et uddannet korps af krisepsykologer.

quote Det er ikke noget, man får det bedre af at se

Riad Tolba, sekretariatschef i SSP København

Hos SSP København er deling af voldsomme videoer på sociale medier et indsatsområde, man er opmærksom på. Så sent som mandag var de ude med en opfordring til de københavnske skoler angående en video fra et skyderi i Ishøj søndag aften.

- Det er noget, vi kigger alvorligt på. De her vidoer - alt efter karakter - er ikke nogle, man nødvendigvis får det bedre af at se. Så det er noget, vi forsøger at holdningsbearbejde alle unge med, at man skal stoppe med at se, siger Riad Tolba, sekretariatschef i SSP København.

Han er ikke bekendt med den konkrete video, som Rødkilde Skole har advaret imod. Men de følger op på den typer sager, og hvis de føler, at en video kan blive spredt blandt en stor gruppe børn og unge, så vil de gå ind i en konkret sag.

- Skolerne har deres eget råderum, og de kender nok også til en given tendens, der kunne være på deres skole, som forklarer en specifik indsats, siger Riad Tolba.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik