Skønne billeder: Børnehavebørn lærte om brand i DGI-byen

525 børnehavebørn fra lærte i dag, hvordan man slukker ildebrande og yder førstehjælp. Børneulykkesfonden og Hovedstadens Beredskab stod bag.

En temadag om brand og sikkerhed var i dag omdrejningspunktet for hele 525 børnehavebørn fra hovedstadsområdet, der blev fulgt sikkert afsted af over 100 pædagoger.

Arrangementet 'Glød og Flamme' dannede rammen om den spændende dag, der blev afviklet i DGI-byen i København.

'Glød og Flamme's formål er, at lære børn i alderen 3 til 5 år, hvad de skal gøre i tilfælde af brand. Det ved to ud af tre børn ikke i dag - og det vil Børneulykkesfonden og Hovedstadens Beredskab gerne gøre noget ved.

Derfor blev børnehaver i hovedstadsområdet inviteret med til en spændende dag i DGI-byen, hvor brandsikkerhed var i højsædet - indlært på en sjov og kreativ måde.

Børnene skulle ved hjælp af forskellige aktiviteter lære, hvordan man omgås ild på en sikker måde. For eksempel lærte poderne ved hjælp af rollespil, hvordan man skal dykke under røgen, hvis man er i en brandsituation. dybt ned.

- Der var også en brandmand, der viste, hvordan man slukkede ild, siger PR- og Kommunikationsansvarlig i Børneulykkesfonden, Marie Bødtker, til TV 2 Lorry.

Børnene lærte også, hvordan man kan yde førstehjælp - for det kan man faktisk godt, selvom man ikke er ældre end tre til fem år, siger Marie Bødtker.

- Små børn kan også yde førstehjælp. Det handler om, at kunne se, hvad der er en ulykke. Og så handler det meget om, at børn skal kunne lære at råbe hjælp, hvis der er brug for hjælp.

- Børn kan også lægge børn i aflåst sideleje - det lærte de ikke i dag, men vi er sammen med Hovedstadens Beredskab igang med at lancere en kampagne, der hedder 'Førstehjælp i børnehøjde'. Og der kan børnene lære blandt andet det, siger Marie Bødtker.

Til temadagen var der også en post, hvor børnene kunne lære, hvordan man ringer 112 og høre, hvordan en brandalarm lyder - ifølge Marie Bødtker er det nemlig de færreste børn, der ved, hvad den høje hyletone betyder.

Hovedstadens Beredskabs egen 'Ildefant' var også dukket op i DGI-byen - og han viste, hvordan man bekæmper både glød og flamme og gav gode råd til ungerne om brandsikkerhed.

Han havde dog også brug for børnenes hjælp til at løse de mange opgaver, og med røde brandhjelme på hovedet blev børnene hjælpere for den blå Ildefant i brandmandstøj.

Foruden Hovedstadens Beredskab og Børneulykkesfonden var også Førstehjælp for Folkeskoler, Politiet og bObles at finde i DGI-byen i dag.

Se de skønne billeder fra en lærerig dag over artiklen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik