Skønhedstips: Lav din egen kosmetik

I denne uge kigger Søndagsmagasinet på naturens egne vilde råvarer, som kan bruges både i køkkenet og i medicinskabet.

Du kan blandt andet møde skønhedseksperten, Rasmus "Raz" Andersen, som har specialiseret sig i at bruge de vilde planter til kosmetiske produkter.

RazSpa hedder hans biks, og i mere end 15 år har Raz specialiseret sig i, at skabe rene og 100% naturlige produkter - gerne af ting han finder lige i nabolaget.

Rasmus "Raz" Andersen giver her sit bud på 3 opskrifter med ingredienser, som man selv kan finde i naturen.

Rosenvand:

1 l kronblade af roser, 2 l kogt vand eller demineraliseret vand.

- Kom de friske roser i en foodprocessor og hak blomsterne fint til en jævn masse. Kom de knuste blomster i en skål eller et syltetøjsglas og hæld kogende vand over. Lad det stå og trække natten over, hvorefter de knuste roser sies fra. Rosenvandet kan bruges til brødbagning eller til at vaske ansigtet i. Vandet har duft og smag af rose og kan holde sig i ca. 10 dage i køleskab.

Olieudtræk med røllike og timian:

100 ml. smagsløs olie opvarmes til 60 grader og hældes over 20 g. timian og 20 g. røllike. Derefter skal olien trække i en uge. Herefter filtreres olien og er efterfølgende klar til brug til salater eller som basisolie til andre produkter.

Sårhelende salve (timian og røllike):

10 g. bivoks, 100 g. lanolin, 100 ml. olieudtræk, 20 dråber timian olie. Lanolin og bivoks opvarmes til de kan blandes. Når massen igen er håndlun blandes olieudtræk og timian olie i massen og kommes derefter på bøtter. Bruges til sår og irritationer på huden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik