Skøjtebane og p-anlæg: Her er årets anlægsprojekter i København

2019 bliver et år med hundredevis af nye anlægsprojekter i København. Her kan du læse mere om, hvad politikerne har prioriteret at sætte igang.

Et nyt parkeringsanlæg under Langebro, en kunstgræsbane ved fodboldklubben Hekla nær Amager Fælled og en skøjtebane ved Enghaveparken.

Listen med nye anlægsprojekter i 2019 i København er lang - men kunne have været endnu længere.

På grund af regeringens anlægsloft må København kun bruge omkring tre millarder kroner på nye anlægsprojekter i det kommende år - selvom politikerne allerede havde fundet penge til projekter for i alt fem millarder.

Mange anlægsprojekter er lovmæssigt bestemt, og skal derfor udføres indenfor rammen på de tre millarder kroner - det gælder eksempelvis daginstitutionspladser til kommunens nye borgere.

Derfor har det været et stort prioriteringsspørgsmål for politikerne i de forskellige Københavnske udvalg at finde ud af, hvad der derudover skal igangsættes af nye anlægsprojekter for 2019.

quote Nogle sager har været udskudt i årevis, men bliver endelig realiseret i 2019. Det gælder især en bro over Folehavekvarteret ved Holbækmotorvejen, som har været besluttet siden 2013, men udskudt lige siden pga. anlægsloftet.

Klaus Mygind, Medl., Teknik- og Miljøudvalget, København, SF

I kommunens Teknik- og Miljøudvalg er listen nu færdiggjort - og selvom flere partier ærgrer sig over, at man på grund af anlægsloftet ikke må bruge alle de penge, man allerede har fundet i budgettet, så glæder SF's Klaus Mygind sig over, hvad 2019 bringer.

- Nogle sager har været udskudt i årevis, men bliver endelig realiseret i 2019. Det gælder især en bro over Folehavekvarteret ved Holbækmotorvejen, som har været besluttet siden 2013, men udskudt lige siden pga. anlægsloftet.

- Det er en meget stor pulje, hvor vi har diskuteret omkring 300 forskellige anlægsprojekter, og derfor har det også været meget udfordrende at vælge, hvilke der skal sættes igang, og hvilke, der skal udskydes, siger han til TV 2 Lorry.

Utilfreds borgmester

Enhedslistens teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen har været ude med kritik af, at de andre røde partier ikke har fundet plads til at få forberedret forholdene for de bløde trafikanter på Rantzausgade.

- Det er tydeligt, at de borgerlige partier har fået uforholdsmæssig stor indflydelse på prioriteringen, ligesom de havde det på aftalen om kommunens budget for 2019, sagde hun til TV 2 Lorry tirsdag.

Enhedslisten valgte dog at forlade budgetforhandlingerne, hvorfor borgmesteren ikke har været med til at prioritere de forskellige anlægsprojekter.

quote Det er tydeligt, at de borgerlige partier har fået uforholdsmæssig stor indflydelse på prioriteringen, ligesom de havde det på aftalen om kommunens budget for 2019.

Ninna Hedeager Olsen, Teknik- og miljøborgmester, København, Enhedslisten

Mest iøjnefaldende på listen over anlægsprojekterne for 2019 er et beløb på godt 62 millioner kroner til udvidelse og øget fremkommelighed på Dybbølsbro. 

Derudover skal  Enghaveparken renoveres og skybrudssikres for godt 23 millioner kroner - og samtidig tilføres en ny skøjtebane, som er et andet anlægsprojekt for sig selv.

I den mindre afdeling findes anlægsprojekter som ladestandere til elbiler for 78.666 kroner samt Renovering af Østre Kapel på Vestre Kirkegaard for 71.400 kroner.

Du finder den fulde liste med alle de anlægsprojekter, som er blevet prioriteret for 2019, på linket her.

I indslaget herunder kan du høre mere om borgmesterens kritik omkring de anlægsprojekter, der ikke er blevet realiseret:

I København havde man allererede fundet penge til nye anlægsprojekter for i alt fem millarder kroner for 2019. Men pga. det såkaldte anlægsloft har kommunen været nødsaget til at fravælge projekter for i alt 2 millarder kroner.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik