Skodkunst: Børn samlede 8.000 cigaretskod fra gaden

Forældre og børn valgte at bruge noget af deres efterårsferie på at samle skrald i København.

Normalt forbinder man efterårsferien med en rejse sydpå, en storbysferie eller måske en tur i sommerhus med familien.

Men op mod 80 forældre og børn havde en helt anden måde at bruge starten af deres efterårsferie på.

De hjalp mandag til med at samle skrald i København ved Israels Plads. Rengøringsportalen Happy Helper og Bodil Fosgaaard, der laver kunst ud af skod, har valgt at dedikere efterårsferien til at rydde op i de danske byer.

- Vi har valgt at invitere de københavnske borgere på et skraldeeventyr, hvor vi sammen rydder op i vores by. Som virksomhed vil vi gerne bidrage til, at fremtiden er bæredygtig og ren, derfor handler det om at dæmme op for, at vi rydder op efter os selv og smider affaldet de rigtige steder hen, siger Dennis Forchhammer, CEO for Happy Helper, i en pressemeddelelse.

 

Skodkunst

En af dem, der bruger sin efterårsferie på at samle skrald, er Ingrid Davidsen, der går i 6. klasse.

- Jeg tænkte, det kunne være sjovt at gøre en god gerning og hjælpe miljøet. Det er alligevel os børn, der kommer til at leve i fremtiden, så på den her måde hjælper vi også os selv, siger hun til TV 2 Lorry.

Hun var blandt andet med til at samle tæt på 8.000 cigaretskod, som med kunstnerisk finesse blev lagt til skue med ordene ”Ren By”, som blev lavet af Bodil Fosgaard.

- Jeg synes, at et arrangement som dette er den perfekte måde for os som borgere at samles om at gøre vores byer rene og blive klogere på, hvordan affald påvirker naturen og gadebilledet, siger Bodil Fosgaard

For Ingrid Davidsen gør det ikke noget at bruge sin efterårsferie på at samle skrald.

- Jeg havde ikke så meget at lave i efterårsferien, og så synes jeg også, det er meget hyggeligt. Og så gør man en god gerning, siger hun.

Tirsdag fortsætter Happy Helper og Bodil Fosgaard med at samle skrald. Det sker i Odense på Fyn.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik