23-årig mand bag storbrand dømt for 7 andre farlige brande

En 23-årig mand satte ild til otte ejendomme. Det betød blandt andet, at beboere måtte evakueres.

Otte farlige brande i København og Nordsjælland var påsat af en 23-årig mand, der lider af skizofreni.

Det har Københavns Byret afgjort fredag, efter at manden i juli sidste år selv gik til bekendelse.

Særligt en storbrand i Klerkegade i det indre København vakte opsigt, da flammerne 2. juli 2015 hærgede den gamle frimurerloge. I dag lægger den historiske bygning lokaler til musikvidenskab på Københavns Universitet.

Læs også: Storbrand: Beboere evakueres i København
Læs også: Storbrand: Område afspærret til fredag

Den 23-årige brugte forskellige metoder til ildspåsættelserne, herunder sprit og molotovcocktails.

Ud over branden i Klerkegade gik det blandt andet ud over et kollegium i Lyngby. Her tog flammerne fat, mens de studerende lå i deres senge og sov.

Læs også: Kollegiebrand i Kongens Lyngby: Masser af unge evakueret

I fredagens retsmøde nedlagde anklager Jesper Holm påstand om, at den unge gerningsmand skal anbringes på en psykiatrisk afdeling.

- Det indebærer, at der ikke er nogen udløbsdato på den psykiatriske behandling.

- Han har selv sagt, at han ikke husker at tage medicin, og at han derfor begynder at høre stemmer. Det viser bare, at han har behov for nogle mere faste rammer, siger anklageren.

I forbindelse med sagen er det kommet frem, at den 23-årige frygtede konsekvenserne af sine handlinger. Det var derfor, han efter påsættelsen af de otte brande i løbet af foråret og sommeren 2015 selv kontaktede politiet.

Alligevel har han fastholdt, at han udelukkende handlede på grund af stemmer i sit hoved. Han overvejede ikke konsekvenserne i gerningsøjeblikket.

Netop disse omstændigheder er en af grundene til, at hans forsvarsadvokat mener, at manden bør idømmes psykiatrisk behandling og ikke en decideret anbringelse.

Hvis den 23-årige idømmes psykiatrisk behandling, overlades det til en overlæge at afgøre, hvornår han kan udskrives. Derimod kræver det en domstols godkendelse, hvis den dømte på et tidspunkt skal løslades fra en anbringelsesdom.

Mandens forbrydelser har hverken kostet personskader eller menneskeliv, men flere gange satte han ild til ejendomme med sovende beboere tæt på. Det betød at flere beboere måtte evakueres.

Der ventes at falde dom i sagen torsdag i næste uge.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik