Skattesag: Politiet dropper at finde brevafsender

Et fingeraftryk er ikke nok til at finde frem til anonym afsender af brev til Skattesagskommissionen.

Københavns Politi opgiver foreløbigt at finde frem til den person, der anonymt har sendt et brev til Skattesagskommissionen. Det oplyser politiet.

- Vi har ikke kunnet fastslå brevskriverens identitet, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, Afdelingen for personfarlig kriminalitet, Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Der er på kuverten fundet et ukendt fingeraftryk, som ikke findes i politiets registre, men der er ikke sikkerhed for, at fingeraftrykket hidrører fra brevskriveren.

Skattesagskommissionen modtog den 19. september brevet, der kan belaste de involverede i den store skattesag. Oplysningerne i brevet fik i første omgang kommissionen til at udsætte de sidste høringer i sagen.

Brevet blev senere videresendt til politiet, der siden hen har arbejdet på at finde frem til afsenderen. Eksempelvis opfordrede Københavns Politi - via Twitter - personen til at ringe til politiet. Men indtil videre har ingen personer henvendt sig.

Det er nu op til Skattesagskommissionen at bede politiet om eventuelt at foretage yderligere undersøgelser eller afhøringer i sagen.

- Hvis Undersøgelseskommissionen i den forbindelse måtte anmode Københavns Politi om at bistå kommissionen med specifikke undersøgelsesskridt, vil Københavns Politi naturligvis yde en sådan bistand, siger politidirektør Thorkild Fogde, Københavns Politi.

Kommissionen videresendte også brevet sagens bisiddere, der i den forbindelse fik besked på ikke at orientere om brevets indhold til deres klienter eller fortælle om brevets eksistens til pressen.

Da historien om brevet pludselig fandt vej til forskellige medier, valgte formand for Skattesagskommissionen, landsdommer Lars E. Andersen, at politianmelde bisidderne for ulovligt læk.

Politiet oplyser, at kuverten, brevet er sendt i, er poststemplet den 19. september i Østjyllands Postcenter. Dermed er det afsendt i postnummerområderne startende med otte eller ni.

Kuverten er en almindelig hvid A5-kuvert. Brevet består af tre A4-sider skrevet på hvidt papir, og det er ikke håndskrevet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik