Skatteindsats mod bander giver millioner

Skat henter penge ved at kulegrave bandemedlemmers økonomi. Alene i år er der sager for knap 30 millioner kroner.

Ram de danske bandemedlemmer, hvor det gør mest ondt.

Sådan lyder idéen bag Skats såkaldte Al Capone-strategi, der sætter skarp fokus på bandemedlemmers økonomiske situation.

Ved at kulegrave privatøkonomien kan politiet og Skat få indblik i, om bandemedlemmernes store villaer og dyre biler stemmer overens med deres personlige skatteregnskaber.

Også virksomheder og samarbejdspartnere bliver kigget grundigt.

Og metoden har effekt. Alene i årets første otte måneder er fire sager blevet afgjort. Det endte med samlede bøder på 2,6 millioner kroner.

Yderligere fem sager ligger klar ved retten, imens 13 sager med opkrævning på 27 millioner kroner, ligger hos politiet, oplyser Skat i en pressemeddelelse.

Alle ved, at det gør ondt at blive ramt på pengepungen, og med de beløb vi indtil videre har hentet, må det gøre rigtig ondt på de involverede, og vi har bestemt ingen planer om at stoppe, siger skatteminister Troels Lund Poulsen (V) i en pressemeddelelse.

Også Skats fogeder har haft travlt med at inddrage bandemedlemmernes gæld til det offentlige. Indtil videre er der indkasseret over fire millioner kroner, ligesom der er blevet beslaglagt tre køretøjer og opkrævet afgifter for 600.000 kroner.

Jeg vil ikke finde mig i, at man skylder mange tusinde til det offentlige og så kører rundt i en luksusbil, så også her er der blevet sat hårdt ind, siger Troels Lund Poulsen.

/ritzau/