Skattefar afslører massivt rod i papirarbejdet blandt festival-boder

53 madboder og virksomheder har haft besøg af Skattestyrelsen, der tjekker for snyd med moms og ansættelsesforhold. 38 af disse skal have opfølgende besøg eller kontrol.

Skattefar har vandret en tur gennem Roskilde Festivals pop-up by for at gå madboder og virksomheder i sømmene.

Ud af de 53, der fik besøg af Skattestyrelsen, havde 38 rod i papirarbejdet. 

Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Disse boder og virksomheder skal nu undersøges af den ny-oprettede styrelse under Skat.

Særligt moms- og ansættelsesforhold har været i styrelsens søgelys.

- På selve festivalpladsen har vi haft et særligt fokus på de udenlandske boder. Men ellers har vi generelt haft fokus på, at virksomhederne er momsregistrerede, og at de afregner korrekt skat og moms. Det gør vi for at undgå unfair konkurrence over for de boder og virksomheder, der har styr på tingene, siger Ernst O. Nielsen, der er funktionsleder i Skattestyrelsen. 

Siden Roskilde Festival i 2017 gik over til at være en kontantløs festival, er det blevet væsentligt nemmere for myndighederne at tjekke, om skatteforholdene er i orden.

Hvad fandt Skattestyrelsen ved kontrolbesøgene?

Blandt de besøgte boder, var fem af stederne var ikke registreret som arbejdsgivere. 

I flere tilfælde var der også tvivl om ansættelsesforholdene. Derfor er fem virksomheder blevet pålagt en skærpet registreringspligt af ansatte.

Styrelsen mødte i 10 medarbejdere, der var på overførselsindkomst. De har fået hjælp til at orientere myndighederne om, at de er kommet i arbejde.

En udenlandsk ejet bod på festivalen kunne ikke momsregistreres, da virksomheden havde gæld til det offentlige på 60.000 kr. fra sidste års festival.

- Kontrollerne foregår normalt stille og roligt. Vi spørger ind til momsregistrering, ansættelsesforhold og bogføring. Hvis der ikke er styr på tingene, går vi i dialog med virksomhedsejeren om at få rettet op på manglerne, siger Ernst O. Nielsen.

Efter ugens aktion vil Skattestyrelsen undersøge forholdene nærmere hos de 38 boder og forretninger. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik