Skats sammenbrud rammer borgere med gæld

Lukningen af Skats skandaleramte EFI-system, der skulle stå for inddrivelse af al gæld til det offentlige, har efterladt borgere med gæld i et kaos.

Skyldnere kan ikke længere få faste afdragsordninger med Skat, sagsbehandlingstiden trækker langt ud over det rimelige, og det er stort set umuligt at få tilsendt opgørelser over borgernes skattegæld, fortæller advokater, revisorer og gældsrådgivere til Berlingske lørdag.

Og alt imens gældsindrivelsen står stille, fortsætter der med et at løbe renter på skyldnernes offentlige gæld - hele 8,05 procent årligt.

- Det urimelige er, at det ikke er borgerne, der siger, at de ikke vil betale deres gæld. Det er Skat, der siger, at det kan de ikke. I hvert fald ikke som hidtil. Her synes jeg bestemt godt, at man kan diskutere, om det er rimeligt, at der løber renter på, når sammenbruddet i inddrivelsen skyldes en fejl hos Skat, siger jurist i rådgivningsvirksomheden Skatte-Juristerne Kbh, Nynne-Maria Viborg Holst, til Berlingske.

Hos Skat erkender man, at inddrivelsen er en stor udfordring, og på Christiansborg lyder det nu fra flere partier, at det er urimeligt, at der løber renter på gælden i det nuværende kaos.

- Det er totalt urimeligt, at der løber renter på borgernes gæld, mens de ikke kan få en gældsoversigt eller en afdragsordning, siger skatteordfører for Enhedslisten, Rune Lund, til Berlingske.

Joachim B. Olsen, skatteordfører for Liberal Alliance, supplerer:

- Det er bestemt ikke rimeligt, at der kommer renter på borgernes gæld, så længe man ikke kan få en oversigt eller et indblik i, hvordan gælden udvikler sig. Det er et retssikkerhedsmæssigt problem, siger han til avisen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Boligpriser

Stigende boligpriser er blevet førstegangskøberes mareridt - få boligøkonomens bedste råd her

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere