SKAT politianmelder sig selv i Kasi-sag

Skat vil have politiet til at tjekke, om der er lækket fortrolige papirer til Ekstra Bladet om Kasi-Jesper.

Skat kan ikke leve med beskyldninger om, at der angiveligt er lækket en stribe fortrolige skattepapirer til Ekstra Bladet om den tidligere smykkemilliardær Jesper "Kasi" Nielsen.

Derfor har skattemyndighederne nu bedt politiet undersøge, om Skat eller Skatteministeriet har overtrådt deres tavshedspligt.

- Der må ikke stilles spørgsmål ved, om Skat og Skatteministeriet lever op til sin tavshedspligt. Derfor tager vi den slags sager dybt alvorligt, siger koncerndirektør Jesper Skovhus Poulsen, Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Læs også: Kasi-Jesper vil politianmelde SKAT

De seneste dage er det fremgået af Ekstra Bladet, at avisen har haft adgang til fortrolige oplysninger om Jesper Nielsens og hans virksomheds skatteforhold.

Ifølge Jesper "Kasi" Nielsen selv har han dokumentation for, at det er en navngiven medarbejder, der har lækket papirerne. Han vil derfor onsdag melde den pågældende medarbejder til politiet.

Allerede mandag, da Ekstra Bladet offentliggjorde sin første historie om sagen, begyndte Skat at undersøge, om dokumenterne eller oplysningerne var lækket fra Skat og Skatteministeriet. Undersøgelser er stadig i gang, lyder det.

- Da overskridelse af tavshedspligten er en strafbar handling, har vi i dag anmeldt sagen til politiet, og vi leverer naturligvis de oplysninger, som kan have betydning for politiets arbejde, siger Jesper Skovhus Poulsen.

Ifølge Ekstra Bladet forbereder Skat en sag mod den omstridte erhvervsmand for en skattegæld på op mod 168 millioner kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik