SKAT konfiskerer 3 mio. kr. i lufthavnen

Der er kontant afregning, når SKAT tager stikprøver af passagerer i lufthavnen for at se om, de skylder penge til det offentlige.

I 2010 har SKAT således beslaglagt 2.9 mio. kroner i kontanter i Københavns Lufthavn fra danskere, der eksempelvis skylder i børnepenge, skat eller fra et firma, der er gået konkurs, skriver Ekstra Bladet torsdag. 
     
- Det er område, vi har stor fokus på og samtidigt et det et klart signal om, at vi går efter dem, der snyder og ikke overholder reglerne, siger Gitte Plambek, leder af SKATS smuglerikontrol i lufthavnen.
     
SKAT har kunnet kontrollere rejsende skyldnere siden oktober 2008, og i alt er der opkrævet 6.5 mio. kr. på den bekostning.
     
Den største gevinst har været en skyldner, der fik beslaglagt omkring en halv million kroner i kontanter
Til næste år intensiverer SKAT kontrollerne. Her oprettes en projektgruppe med 40 mand under navnet 'Styrket grænsekontrol - særlig indsats', som Gitte Plambek skal stå i spidsen for.
     
- Vi kommer til at foretage kontroller ved grænseovergange og lufthavne i hele landet, hvor vi blandt andet går efter penge for at se om, resultatet er lige så godt som i Københavns Lufthavn, siger hun til Ekstra Bladet.
     
Udover penge fra skyldnere har SKAT fra 1. juli og frem til december i år udskrevet bøder for 2,2 mio. kroner til rejsende, der har rejst med for mange kontanter uden at angive det.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik