SKAT jagter de danske Uber-chauffører igen

Skat forsøger igen at hive skatteinformationer på danske chauffører ud af Uber.

Uber lukkede for sin taxikørsel i Danmark i april i år, men de godt 2.000 danske chauffører kan stadig se frem til en ordentlig omgang skattesmæk og måske endda fængselsstraffe for deres ulovlige piratkørsel.

Det skriver Fagbladet 3F.

For nylig bad SKAT nemlig de hollandske skattemyndigheder om alle oplysninger de har på danske Uber-chauffører.

- SKAT har i oktober 2017 sendt en forespørgsel til de hollandske skattemyndigheder vedrørende oplysninger for 2016 og 2017, idet de foreløbige resultater fra vores kontroller for 2014 og 2015 giver os anledning til af følge op, siger Per Jacobsen, underdirektør i SKAT til Fagbladet3F. 

- SKAT har endnu ikke modtaget svar på denne forespørgsel, hvorfor det ikke er afklaret, i hvilket omfang de hollandske skattemyndigheder har opdaterede oplysninger, de kan dele med Danmark, forklarer han.

Da Uber startede op i Danmark i november 2014 nåede 100 chauffører at tjene ca. 380.000 kroner inden året var gået.

Men allerede året efter blev kørslen med Uber-chauffører mere organiseret, og der tjente 2.134 chauffører samlet over 56 millioner kroner for at køre for UBER. 

Hvis det lykkes for de danske skattemyndigheder at få oplysninger på chaufførerne fra 2016 og 2017, kan de danske Uber-førere se frem til at skulle betale meget store beløb tilbage i SKAT.

Det vurderer skatteadvokat og lektor på Aarhus Universitet, Torben Bagge:

- Vi taler om, at de skal betale 50 procent i skat af det, de har kørt ind. Oveni kommer der så renter og gebyrer, og ikke mindst 25 procent i moms, som de heller ikke har betalt. Det løber virkelig hurtigt op, siger skatteadvokaten.

For de mest aktive af chaufførerne kan sagerne ligefrem ende med fængselsstraffe, vurderer Torben Bagge.

- Hvis du tjener på den forkerte side af 250.000 kroner i sorte penge, så læner du dig altså op af en sag om frihedsberøvelse og fængselsstraf herhjemme. Det kan sagtens være, at flere af de her Uber-chauffører ikke bare slipper med en skatteregulering og en bøde, siger han. 

Ved den seneste optælling i april i år havde 641 Uber-chauffører fået reguleret deres skattegrundlag, mens 250 sager var undervejs. SKAT forventede dengang, at flere sager ville komme til senere

Samtidig er politiet i gang med at undersøge størstedelen af de 2.134 kendte Uber-chauffører for ulovlig taxakørsel.

Formand for 3F Transport, Jan Villadsen, kalder SKAT's anstrengelser for at straffe Uber-chaufførerne for "en glædelig nyhed".

- Man skal huske på, at det er rigtig mange penge, som folk, der har arbejdet på ordinære vilkår og forsøgt at betale skat, har mistet i indtægter, mens Uber kørte rundt i Danmark. Så det er kun på sin plads, at SKAT går efter at gøre det her færdigt, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik