Skat beslaglægger 250.000 ulovlige dåser

Skat København har gjort det største fund af illegalt importerede varer nogensinde. Bagmand stak af.

En anonym anmeldelse fik to medarbejdere fra Skat København til at undersøge et lager på Københavns Vestegn søndag formiddag. Et tip, der har givet Skat den formentlig største beslaglæggelse af ulovligt importerede varer nogensinde.

- Det er den største beslaglæggelse, som vi har haft. Ingen af mine medarbejdere eller jeg kan huske, at vi nogensinde har fundet så meget, siger Jon Mikkelsen, afdelingsleder i punktafgiftsafdelingen i Skat København til Ritzau.

Skat er stadig i gang med at tælle fangsten op, men anslår, at der er 250.000 øl eller vand på dåse, samt enkelte flasker. Samtidig var der 2000 flasker spiritus, 2000 liter vin, 20.000 cigaretter og 50 kilo røgtobak til at lave hjemmerullede cigaretter.

Varerne stammer fra Tyskland

Skats medarbejdere fandt også et ton slik, 2000 liter diesel samt noget fyrværkeri. Det hele er nu fjernet og bragt til Skats eget lager på et ukendt sted.

- Vi har undersøgt nogle af varerne, og dem, vi har undersøgt, stammer alle fra Tyskland, fortæller Jon Mikkelsen.

Ved at importere fra Tyskland uden om systemet er der ikke betalt punktafgifter, pant og moms til statskassen.

- Det er meget svært på nuværende tidspunkt at sige, hvor meget der er snydt for, men vi ved, at salget af ulovlige varer har stået på i længere tid, så vi mener, det er op mod et tocifret millionbeløb, siger Jon Mikkelsen.

Bagmanden stak af

Mens Skat og bagmanden ventede på politiet valgte bagmanden samt et par ansatte at stikke af. Skat samarbejder med Københavns Vestegns Politi i sagen.

- Vi får fat på personerne bag lageret, men mens vi venter på politiet, så vælger de ansvarlige at stikke af. Vi har dog identiteten på den formodede bagmand, fortæller Jon Mikkelsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik