Skat begik fejl: Må aflevere smykke til rocker

Fem et halvt år efter ransagning hos Bandidos-rocker har han fået medhold af fogedretten i opgør med Skat

Både Skat og politiet er gået over gevind i forsøget på at få ram på et medlem af en rockergruppe.

Det viser et forløb, som har stået på i fem et halvt år, siden politiet ransagede en adresse i Valby i København, hvor en Bandidos-rocker var på besøg.

Senest har fogedretten på Frederiksberg tilføjet Skat et nederlag og givet rockeren, hans kammerat og hans mor medhold.

Pantefogedens udlæg i 27.500 kroner og i et halssmykke vurderet til cirka 20.000 kroner ophæves, har fogedretten bestemt.

I samme forløb konstaterede Rigsadvokaten sidste år, at det var en fejl, da Københavns Politi udleverede en telefonaflytning af rockeren til Skat, som ønskede at inddrive gæld hos den aflyttede.

Advokat: Det støder mig, at SKAT lader sig misbruge

Myndighedernes opførsel har overrasket advokat André Rouvillain, der har bistået manden i sagen.

- Det støder mig, at politiet bruger Skat til at ramme personer, man opfatter som kriminelle, og at Skat i høj grad lader sig misbruge, siger han.

Det begyndte i 2008, da politiet af en dommer fik lov til at aflytte rockerens telefon på grund af en mistanke om drab, men sagen blev senere lukket ned.

Egentlig skal den slags fortrolige oplysninger destrueres, men i stedet for at trykke på slet-knappen, gav to anklagere materialet videre til Skat. Rockeren skyldte nemlig penge til det offentlige.

Hensyn til aflyttede person vejer tungere ind inddrivning af penge

Dette burde ikke være sket, fastslog Rigsadvokaten i en klagesag sidste år.

Hensynet til den person, der er blevet aflyttet, vejer tungere end Skats interesse i at kunne inddrive penge, blev det fastslået.

- Det er godt, at der er trukket en streg i sandet, lød kommentaren fra lektor Charlotte Bagger Tranberg.

Og advokat Rouvillains skrækscenarie var, at der reelt ikke er nogen grænse for borgernes privatliv og ret til at kunne tale i fortrolighed.

Nu er sidste akt til ende. Det drejer sig om efterspillet til politiets fund i juni 2008 af kontanter i en konvolut og et halssmykke.

Rockeren skulle have været hørt

Politiet gav besked til Skat, som uden videre gjorde udlæg i værdierne.

Nu har fogedretten konstateret, at Skat var for ivrig. Myndigheden burde have fulgt reglerne og underrettet rockeren, så han kunne være kommet til orde.

Som konsekvens af den manglende hensyntagen til borgerens rettigheder ophæves udlægget i forhold til halssmykket, som er af guld og har en inskription med "Bandidos".

Og pengene må Skat også af med. Det er ikke bevist, at de tilhører rockeren. De er derimod hans mors.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik