SKAT begærer stort plejefirma konkurs

Endnu en gang rammes de ældre i hovedstadsområdet af en plejekonkurs. Det private firma Vitapleje er i dag blevet begæret konkurs af Skat.

Det store private plejefirma Vitapleje er i dag blevet begæret konkurs af SKAT. Det rammer særligt borgere i Hovedstadsregionen, der modtager hjemmehjælp.

Vitapleje leverer plejeservice til både Gladsaxe, Hvidovre, Lejre, Dragør og Tårnby kommune, hvorfor konkursbegæringen rammer mange borgere i regionen.

Det skriver fagforeningen FOA i en pressemeddelelse mandag.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Vitapleje har 262 borgere, som modtager hjemmehjælp, mens der i Tårnby kommune er 123 borgere, som rammes af konkursen.

I følge FOA ventes det, at konkursbegæringen følges af et hurtigt konkursdekret, hvorefter borgere og de berørte kommuner skal finde en ny leverandør af de plejeydelser, som Vitapleje leverer.

- Det her rammer både borgere og ansatte meget hårdt. Derfor er vi nødt til hurtigt at få nogle nye retningslinjer for udbud af privat ældrepleje, der kan stoppe, hvad efterhånden kan betegnes som en epidemi, siger forbundsformand for FOA, Dennis Kristensen, i pressemeddelelsen.

Videre beretter FOA, at de berørte kommuner er ved at danne sig et overblik over situationen og om muligt må indkalde ekstraordinær hjemmehjælp.

Konkursen af Vitapleje er den seneste i en længere række af private plejefirmaer, der i løbet af det sidste år er gået konkurs i hovedstadsområdet, som følge af den, af plejefirmaerne, omdiskuterede 'Frit valgs ordning'.

FOA har beregnet, at op mod 8.200 borgere har været berørt af konkurser det sidste år, og Dennis Kristensen mener, at der tegner sig et mønster:

- Dette her sker meget tit omkring månedsskiftet, når der skal udbetales løn og indbetales skat og moms. Det taler tydeligt for, at kommunerne må og skal have vished for, at der virkelig er den økonomiske soliditet i de private plejevirksomheder, som de indgår samarbejde med, siger Dennis Kristensen.

Fagforeningen skønner, at det nu bliver op til de storkøbenhavnske kommuner at overtage ansvaret for hjemmehjælpen.

- Desværre ser vi meget ofte, at den praktiske hjælp bortprioriteres i disse situationer. Og vi ser, at kommunerne får betragtelige ekstraudgifter som følge af den ekstraordinære opgave. Alle bør efterhånden kunne se, at det kan gøres bedre, siger Dennis Kristensen i pressemeddelelsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik