Skåne: OK til Greater Copenhagen

Skånske regionspolitikere vil skabe et Øresundsparlament og siger OK til at anvende Greater Copenhagen i international markedsføring.

Forvandl det svensk-danske politiske samarbejde i Öresundskomiteen til et Øresundsparlament og acceptér Greater Copenhagen som nyt navn for regionen i visse internationale sammenhæng.

Det skriver Region Skånes formand Henrik Fritzon (S) og næstformand Carl Johan Sonesson (M) i en fælles debatartikel i det svenske tidsskrift Dagens Samhälle.

"Vi mener, at det er på tide at omdanne Öresundskomiteen til noget bedre og vores opfattelse er, at det er tid til at skabe en rigtig politisk organisation, der omfatter begge sider af Øresund, den danske, som omfatter mere end København, og den svenske: Et Øresundsparlament", skriver Henrik Fritzon og Carl Johan Sonesson.

Debatartiklen blev publiceret forud for Öresundskomiteens møde, der afholdes i Roskilde mandag. I artiklen peger begge politikere på, at debatten lige nu kredser omkring spørgsmålet om, hvorvidt Øresundsregionen skal blive til "Greater Copenhagen", men at de mener, at spørgsmålet om navnet på regionen ikke må tage overhånd.

"Det er vores opfattelse, at Skåne har meget at vinde på - i visse sammenhæng - at udgøre en del af Greater Copenhagen konceptet" skriver de og tillægger "Markedsføringen indgår i et større arbejde med "fokuseret vækstdagsorden" og en national dansk strategi for Københavns udvikling - og i det arbejde udgør Skåne en vigtig del".

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

vote-hilleroed.jpg

Magten kan skifte ved kommunalvalget i Hillerød - nu vil V og S vise deres forskelligheder

20150610-174750-3-1920x1644we.jpg

playDansk Folkeparti reagerer på regnskabsrod for 37 millioner kroner

vote-gribskov.jpg

Her kan magten skifte ved valget: Fire kommunalvalg – fire rævekager i Gribskov

kgs have

playKæmpe toiletkælder i Kongens Have i forfald i 14 år - snart genåbnes den

Skåne

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere