Skandaleramt svømmehal endelig klar til genåbning

Hal 2 i Taastrup Svømmehal er endelig klar til åbning. To gange har den været lukket på grund af for dårligt indeklima.

Det kan godt være, borgerne i Høje Taastrup ikke længere kan se frem til at huse verdens 5.-største vandland. De planer blev skrottet i sidste uge.

Men der er altså gode nyheder på vej til Høje Taastrups vandhunde alligevel.

Den meget omtalte hal 2 i Taastrup Svømmehal genåbner igen den 3. december, efter at have været lukket siden maj måned. Lukket selvom tilbygningen der rummer hal 2 kun er i omegnen af to år gammel.

Gjorde folk syge

Årsagen til lukningen var et indeklima, der var så slemt, at flere i personalegruppen blev syge, og gæster og foreningssvømmere klagede over hovedpine, kvalme og irriterede luftveje.

Problemerne med indeklimaet førte i første omgang til, at kommunen bevilgede penge til at få udskiftets svømmehallens ventilationsanlæg, mens svømmehallens åbningstider blev indskrænket.

Da dette stadig ikke var godt nok, valgte Høje Taastrup Kommune i maj måned at følge Teknologisk Instituts anbefaling om også at installere et nyt vandbehandlingsanlæg.

Svømmehallen lukkede i januar på grund af dårligt indeklima. Se indslaget herunder.

 

Bedre indeklima nu

Og med nyt ventilationsanlæg og vandbehandlingsanlæg ser det endelig ud til, at problemerne med den dårlige luft er løst.

I hvert fald skriver Høje Taastrup Kommune på kommunens hjemmeside, at Teknologisk Institut netop har gennemført en række undersøgelser for at tjekke luftforholdene, og at målingerne i de seneste undersøgelser viser nogle af de laveste værdier, instituttet nogensinde har målt i en svømmehal.

Kommunen oplyser også, at genåbningen vil ske gradvist for at sikre at de nye anlæg fortsat kan følge med og sikre en god luftkvalitet. Man regner med, at hele anlægget er tilbage i drift den 3. januar.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik