Foto: TV2/Lorry

Skandaler får politikere til at overveje at lukke Eurovision-selskab

Flere politikere overvejer nu at lukke Wonderful Copenhagen og deres Eurovision-selskab.

Det sker, efter at metroxpress i går kunne fortælle, at tre ud af fire direktører i ledelsen af selskaberne har ansat deres egne børn og nære familiemedlemmer.

Tidligere har metroxpresss også kunnet afsløre et overforbrug under Eurovision på 71 millioner kroner i et foreløbigt regnskab fra den 15. juni.

»Alle de sager, der hober sig op, viser, at der bør iværksættes en gennemgribende kulegravning, så vi kan afgøre, om de overhovedet har en fremtid, eller om vi må have lukket dem og starte forfra,« siger Kenneth Kristensen Berth fra DF i Region Hovedstaden, der årligt støtter Wonderful Copenhagen med 41 millioner kroner.

De Radikales gruppeformand i Region Hovedstaden, Charlotte Fischer, har nu bedt Wonderful Copenhagen om en redegørelse.

»Jeg har absolut nultolerance på det her felt. Der må aldrig være mistanke om nepotisme,« skriver hun.

Københavns Kommune støttede Eurovision-showet med godt 23 millioner kroner, og i Borgerrepræsentationen kræver Liberal Alliance, at man stopper med at putte flere skattekroner i turistselskabet, før alt er undersøgt, og der er ryddet op.

Bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen Michael Metz Mørch mener dog ikke, at familieansættelserne er noget problem. Han skriver:

»Må desværre konstatere, at din historie er forvansket og fordrejet på en facon, som er aldeles ude af trit med den virkelighed, jeg kender.«