Skandaleprojekt i nye problemer: Ingen vil bygge på nye grunde

Det skandaleombruste byggeprojekt Vinge ved Frederikssund er løbet ind i nye problemer.

Det storstilede byudviklingsprojekt Vinge er nok engang stødt på problemer.

Interessen er tilsyneladende lig nul, når det gælder de 22.000 byggeretsmeter til boligformål, som Frederikssund Kommune har haft i udbud siden maj måned.

Ikke ét eneste byggefirma har således lagt billet ind på byggeretterne, fremgår det af en pressemeddelelse fra Frederikssund Kommune.

Den 15. maj 2019 udbød Frederikssund Kommune køb af minimum 22.000 byggeretsmeter i byen Vinge med forpligtelse til - sammen med kommunen - at udarbejde en arealudviklingsplan for det stationsnære område i Vinge.

Ved budfristens udløb den 2. september, var der ikke indkommet nogle bud fra interesserede. 

Frederikssund Kommune har dog i tilbudsperioden modtaget spørgsmål, som er blevet besvaret, oplyses det på kommunens hjemmeside.

Byprojektet Vinge - kort fortalt

Vinge-projektet er Danmarks største byudviklingsprojekt, og det går ud på, at man vil anlægge en helt ny by med 20.000 borgere.

 

Ambitionen var, at de første dele af byen skulle have været plads allerede i 2018, men i november 2017 kollapsede projektet af.

 

I slutningen af sidste år kunne det kuldsejlede projekt kunne genoptages

 

Indtil videre huser Vinge kun omkring 100 mennesker.

Skuffet borgmester

Den manglende interesse og de manglende bud på byggefelterne efterlader Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) slukøret.

- Det er naturligvis skuffende, at vi ikke har modtaget bud på udbuddet i Vinge. Jeg har derfor indkaldt Byrådet til et ekstraordinært møde onsdag den 4. september.

- Først efter byrådsmødet vil jeg kunne sige mere præcist, hvordan vi arbejder videre herfra, og derfor har jeg ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt, siger John Schmidt Andersen i pressemeddelelsen.

TV 2 Lorry har forsøgt at indhente en uddybende kommentar fra borgmesteren, men John Schmidt Andersen understreger nok engang, at han ikke ønsker at udtale sig yderligere, før  byrådsmødet onsdag aften er overstået.

Et kuldsejlet projekt blev genstartet

Vinge-projektet er Danmarks største byudviklingsprojekt, og det går ud på, at man vil anlægge en helt ny by med 20.000 borgere.

Ambitionen var, at de første dele af byen skulle have været plads allerede i 2018, men i november 2017 kollapsede projektet og efterlod et gabende hul på over 100 millioner i kommunens budget.

Det hul blev siden lappet af kommunekassen, så byudviklingen af det kuldsejlede projekt kunne genoptages i slutningen af sidste år.

Efter flere års tovtrækning med Banedanmark gik anlægning af en S-togsstation i gang i august måned - dog i en noget anden form, end den oprindeligt foreslåede, hvor tegnestuen Henning Larsen Arkitekter havde udarbejdet en ambitiøs bymidte centreret omkring togstationen.

Indtil videre bor der omkring 100 mennesker i Vinge.

Byprojektet Vinge skal stå færdigt i 2035 og være hjem for 20.000 indbyggere.
Byprojektet Vinge skal stå færdigt i 2035 og være hjem for 20.000 indbyggere.
Foto: Archiserice ApS

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik