Skam møder Jussi Adler Olsen i romanen KNUST

Forfatter Anne Mette Kirk her netop udgivet romanen Knust, der handler om at miste i en ung alder samtidig er romanen også tilsat krimielementer.

Forfatter Anne Mette Kirk er faktisk uddannet journalist og har været vært på Station 2 Efterlyst og reporter på TV 2 Nyhederne.

Nu er hun sprunget ud som forfatter med debutromanen Knust, der er en blanding af en ungdomsroman og en krimi - tænk Skam og Jussi Adler Olsen i samme bog.

quote Det er et ønske om, at vi ser anderledes på de spisesedler, hvor der står, at nogen er kørt fuld ind i et træ.

Anne Mette Kirk

Hvad skete der i virkeligheden?

I Knust følger vi gymnasieeleven Mathilde, hvis verden krakelerer, da hun mister sin bror Jonathan i en frygtelig bilulykke.

Broren har tilsyneladende stjålet en bil og er kørt ind i et træ, med alt for høj promille efter en gymnasiefest.

De tre medpassagerer i bilen overlever, men de vil ikke tale om ulykken, så Mathilde og den unge politimand Marc må selv finde ud af, hvad der i virkeligheden skete.

 

Romanen er et forsøg på at fortælle en anden historie om de avisnotitser, om unge mennesker, der er blevet dræbt i trafikken

 - Det er et ønske om, at vi ser anderledes på de spisesedler, hvor der står, at nogen er kørt fuld ind i et træ. For vi tænker automatisk, han var nok fuld og dum. Det er et ønske om at sige, hvad nu hvis der var en anden historie bag? Siger forfatteren.

At miste i en ung alder

Knust handler også om at miste i en ung alder, og hvordan man bliver et helt menneske igen, når man har gennemlevet en enorm sorg.   

- Det optager mig meget, det med at miste, og skulle finde fodfæste igen, og især for unge mennesker. Hvordan heler man ar på en krop, der ikke engang er vokset færdig? 

Romanen er også en måde at bearbejde den tid, hvor hun arbejdede som retsreporter og fulgte grundlovsforhør og retssager meget tæt. 

 -  især dem, der involverede unge mennesker, gjorde nas på mig. Jeg var en elendig journalist, for jeg tog jo det hele med hjem og blev enormt påvirket af nogle af de sager, jeg fulgte, fortæller hun.

quote Jeg er blevet lidt provokeret nogle gange, af de fordomme jeg har mødt, fordi jeg er vokset op i Nordsjælland

Anne Mette Kirk

Knust er blevet en måde at få alle de erfaringer og hun har haft som journalist ud og få dem brugt til noget.

Et andet billede af Nordsjælland

Knust foregår i Holte, hvor Anne Mette selv er vokset op. En anden ting hun gerne har ville med romanen er at give et andet billede af Nordsjælland, som også i daglig tale bliver kaldt Whiskybæltet. 

- Jeg er blevet lidt provokeret nogle gange, af de fordomme jeg har mødt, fordi jeg er vokset op i Nordsjælland, siger hun.

For selvom gennemsnitsindkomsten i Holte nok er højere end landsgennemsnittet, så slipper man ikke for at blive syg eller køre galt. 

 - Det er også et forsøg på at lave en fortælling fra et område, hvor problemerne også er, siger Anne Mette Kirk.

Anne Mette Kirk er gæst i Den perfekte Fridag i aften.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik