Skal fordobles: Krydstogtterminal har fået vokseværk

Det er kun tre år siden Købenavn fik en ny stor krydstogaterminal på Østerbro. Nu er den allerede for lille.

12.000 passagerer, 36.000 kufferter, 40 lastbiler med mad og drikke, 500 taxier og 40 busser.

Det kræver et stort logiske arbejde, når fire krydstogtskibe lægger til kaj i København Havn. Og det kræver plads. Plads som allerede et begyndt at blive en mangelvarer, hvis man spørger Ulrika Prytz Rugfelt der er kommunikationschef for Copenhagen Malmö Port. 

– Til tider opstår der flaskehalse med taxierne, men vi samarbejder med taxifirmaerne for at kunne meddele hvornår krydstogsgæsterne kommer og forsøger at planlægge bedst muligt, siger hun til Øresund News. 

Nu vil Copenhagen Malmö Port (CMP) forlænge krydstogtkajen for at bygge yderligere en terminal med plads til dobbelt så store fartøjer. Det skriver Øresund News. 

Samtidigt satser havnen og turistaktørerne på at lokke krydstogtsgæsterne til at gå fra borde – men uden at forstyrre byens beboere. 

Til næste år forventer man også at Malmø vil få flere krydstogtspassagerer, efter at beregninger har vist at havnen kan tage imod større fartøjer end før troet. 

Den nye krydstogtkaj får turistinformation, så gæster ser andet end havfruen.

Samtidig med at der arbejdes intensivt på at få flest mulig af passagerne, der ankommer med skibene til København til også at gå i land og besøge byen, så er der samtidig dialog omkring udfordringerne ved at tage imod så mange gæster på en gang.

– På nogle områder er jeg lidt bekymret. Det bekymrer mig med så store fartøjer. Det er virkelig mange mennesker som skal gøre noget, sagde Pia Jönsson Rajgård, adm. direktør for Tourism in Skåne til Øresund News. 

Hun påpegede især sin uro for Visby på Gotland, hvor CMP sammen med Region Gotland bygger en ny krydstogtterminal. Den vil muliggøre at flere og større fartøjer kan lægge til, hvilket vil øge antallet af turister i verdensarvsbyen. 

– Jag er virkelig nervøs på Visbys vegne – hvad siger lokalbefolkningen om at de rigtig store skibe kommer? sagde Pia Jönsson Rajgård.

Samtidig mente hun at det er muligt at får noget godt ud af situationen, hvis alle aktører samarbejder om at give turister og lokalbefolkningen en god oplevelse.
– Det er ikke kun et problem. Tager vi hånd om det på en god måde, så er der et kæmpe potentiale, sagde hun. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik