Pia Allerslev har stået i spidsen for Venstre i København siden 2008. Foto: TV2/Lorry

Skæbnedag på Københavns Rådhus: Venstre vælger spidskandidat

Flere bestyrelsesmedlemmer stopper, hvis børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev vinder posten som spidskandidat før næste kommunalvalg

Selv om hun fik næsten 14.000 personlige stemmer ved seneste kommunalvalg, så er børne- og ungdomsborgsmester Pia Allerslev fra Venstre ikke den rette til at stå i spidsen for Venstre i København ved næste kommunalvalg. 

Det er udmeldingen fra Venstres lokale partiforening, der har givet enstemmig opbakning til Pia Allerslevs rival, Cecilia Lonning-Skovgaard, der i dag er partiets politiske ordfører på rådhuset. 

Hvem, der skal stå øverst på stemmesedlen fremover, afgøres dog først tisdag aften på et møde, hvor partiets medlemmer stemmer om udfaldet. 
 

Læs også Derfor vil Venstre-bestyrelse af med københavnsk borgmester

Det er kampen for de liberale mærkesager, der højst sandsynligt bliver afgørende for udfaldet af aftenens afstemning. 

Cecilia Lonning-Skovgaards støtter har i hvert fald forklaret, at de mener, der er behov for en ny frontfigur, fordi Pia Allerslev ikke har formået af tydeliggøre partiets politik. 

- Pia har været god til at komme i medierne. Man ved, at Pia er fra Venstre. Men jeg tror, at vælgerne har svært ved at pege på, hvad Venstre står for, siger formanden i Venstre i København, Lars Magnus Christensen, til Ritzau. 
 

Læs også Den nye Borgerrepræsentation

I Politiken mandag bebuder flere ledende medlemmer af Venstre, at de overvejer at trække sig, hvis Pia Allerslev går hen og vinder kampen trods bestyrrelsens anbefalinger. 

Pia Allerslev selv har også meldt ud, at hun ikke vil være at finde på stemmelisten ved kommunalvalget i 2017, hvis det ender med en sejr til hendes konkurrent. 

- Jeg bliver ikke en del af holdet, hvis man ikke ønsker mig som spidskandidat, siger hun til Ritzau. 

Venstre i København

Venstre fik ved seneste kommunalvalg 31.442 stemmer svarende til 11,4 procent. 

Pia Allerlev fik knapt 14.000 personlige stemmer. 

Venstre er det tredje største parti i København - kun overgået af Enhedslisten og Socialdemokraterne.

Partiet har seks medlemmer af Borgerrepræsentationen - heriblandt Pia Allerslev og Cecilia Lonning-Skovgaard. 

Kilde: Ritzau