Skadet Agger udgår i Brøndby-nederlag til Hobro

Hobro vinder 3-0 over Brøndby. To af målene blev scoret kort efter, at Daniel Agger var udgået med en skade.

Landsholdsanfører Daniel Agger spillede kun første halvleg i Brøndbys udekamp mod Hobro, før han måtte lade sig udskifte med en skade.

Pauseudskiftningen blev dyr for Brøndby, der i løbet af de første tolv minutter af anden halvleg lukkede to mål ind. Vestegnsklubben endte med at tabe 0-3 til de hårdt kæmpende oprykkere, der fik sin første sejr i de seneste otte superligakampe.

Det var sommerindkøbet Emil Berggren, der stod for kampens to første scoringer, mens Mads Hvilsom satte punktum for en flot Hobro-aften.

I første halvleg var billedet entydigt. Brøndby sad mest på bolden, men det var et aggressivt og direkte Hobro-mandskab, der kom frem til flest chancer.

Finske Teemu Pukki kunne have givet Brøndby en fremragende start. Efter et minut var angriberen alene med målmand Jesper Rask, men Pukki kiksede afslutningen fra en spids vinkel.

Herefter stod der Hobro på chancerne. Først fik Rasmus Lynge Christensen taget et for langt træk på en friløber, og efter et kvarter var Hobro uheldige med ikke at komme foran.

Anders Egholm steg til vejrs efter et hjørnespark og headede mod mål, men bolden gik med Hobro-øjne den forkerte vej efter et møde med indersiden af stolpen.

Hjemmeholdet kom frem til flere gode forsøg, men det var Brøndbys Johan Elmander, der fik halvlegens sidste store mulighed. Den rutinerede svensker så alt andet end skarp ud, da han på kanten af det lille felt skovlede en returbold fra en Pukki-afslutning langt over mål.

Der skulle en dødbold til for at åbne målscoringen. Et frispark blev forlænget med hovedet af anfører Mads Justesen, og bolden havnede ved Emil Berggren, der let kunne bringe Hobro foran efter 53 minutter.

Fire minutter senere stod angriberen igen det rigtige sted efter et indlæg og bragte Hobro på 2-0 foran et måbende Brøndby-hold.

Den katastrofeindledning på anden halvleg kunne gæsterne ikke svare igen på. Ganske vist sad Brøndby stadig på spillet, men holdet formåede ikke at komme frem til store chancer.

Det gjorde Hobro til gengæld. Med lidt skarphed kunne Emil Berggren have lavet hattrick 10 minutter før tid, da han driblede ind i feltet, men afsluttede svagt på en velspillende Lukas Hradecky.

3-0 målet lod vente på sig til det 86. minut, hvor en evigt løbende Mads Hvilsom scorede kampens sidste mål efter et flot løb med bolden.

Sejren er Hobros anden mod Brøndby. Tilbage i august vandt Hobro det første indbyrdes opgør med 2-0.

Søndagens sejr sender Hobro op på 20 point, ét point færre end Brøndby.

Hvor vidt Daniel Aggers skade holder ham ude af fredagens EM-kvalifikationskamp mod Serbien vides endnu ikke.