Sær udvikling i tunge hashsager: Mistænkte tilstår på stribe

Otte af 14 tiltalte i en sag om hashsalg har valgt at tilstå, selv om de tidligere har nægtet sig skyldige.

Efter 13 retsmøder i en sag om hashhandel på Christiania har otte af 14 tiltalte valgt at tilstå.

Også i en anden sag om hashhandel, som skulle være begyndt i Københavns Byret onsdag, har mindst 10 af de 16 tiltalte valgt at tilstå på forhånd, hvorfor sagen mod de resterende er udsat.

Den første sag handler om handel i det område af Christiania, der kaldes Gaza-striben. Derfor har sagen fået samme navn. Den anden sag handler om hashhandel i det område i Staden, som kaldes Fronten.

Begge sager udsprang af Operation Swipe, som politiet gennemførte 17. september sidste år. Her blev 31 personer anholdt.

Ifølge anklager i Gaza-stribe-sagen er de otte, der tilstod, onsdag blevet dømt. De har fået lidt kortere fængselsstraffe, end anklageren først havde krævet.

- De har fået tre måneders rabat. For vi sparer cirka 27 retsdage, ved at de tilstår, siger anklager Kia Reumert til Ritzau.

De otte personer er onsdag blevet idømt straffe på mellem 11 måneder og 2 år og 9 måneder. Ifølge Kristian Mølgaard, forsvarsadvokat for en af de nu dømte, valgte hans klient at tilstå af to grunde.

For det første har han kigget på tidligere afgørelser i lignende sager. Blandt andet stadfæstede Højesteret i maj en dom over ti personer i en historisk stor sag om organiseret salg af hash på Christiania.

For det andet henvendte anklagemyndigheden sig og sagde, at de tiltalte ville få rabat i strafudmålingen, hvis de tilstod.

Tre af de otte fik på trods af rabatten fængselsstraffe på over to år. Det gælder Morten Duus Kristensen, som fik to år og seks måneders fængsel, Søren Milo Avngaard, som fik to år og ni måneders fængsel og Kenneth Michael Rosenbäck, som fik to år og seks måneder.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik