Sjællandske børn har udsigt til flere lukkedage

Der er dårligt nyt i vente til sjællandske småbørnsforældre. De risikerer nemlig, at deres børns vuggestuer, børnehaver og integrerede daginstitutioner vil få flere lukkedage fremover, skriver DAGBLADET Roskilde.

Næsten samtlige kommuner på Øst-, Vest- og Sydsjælland skal spare i det kommende år, og både i Roskilde, Ringsted og Køge Kommuners sparekataloger for næste år lægges der op til at finde besparelser ved at øge antallet af dage, hvor de kommunale daginstitutioner holder lukket, skriver DAGBLADET Roskilde.

I Roskilde overvejer man, om de kommunale daginstitutioner skal lukke i en, to eller helt op til tre uger i sommerperioden. I Køge lægges der op til tre ekstra lukkedage i kommunens sfo'er, mens der i Ringsted er lagt op til at indføre flere lukkedage for et beløb svarende til 3,6 millioner kroner.

Men Michael Engell Hansted, der er leder af Projekt Børnepasning, som har undersøgt antallet af lukkedage i daginstitutionerne i alle landets kommuner, frygter for konsekvenserne.

- Når daginstitutionerne indfører lukkedage ender det ofte med, at forældrene må tage fri. Det betyder, at småbørnsfamilierne bliver en belastning for arbejdspladserne. Og det er der vel ingen i det her samfund, der ønsker, siger Michael Engell Hansted til DAGBLADET Roskilde.

I Slagelse og Næstved har der også været flere lukkedage på listen over spareforslag. Men begge steder er forslaget taget af bordet igen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik