Sjælden krabat til Zoologisk Museum

En yderst sjælden læderskildpadde skal dissekeres på Zoologisk Museum. I weekenden bliver den vist frem, så nysgerrige sjæle kan komme helt tæt på det store havdyr.

Den truede skildpaddeart skyllede i land på Langeland i weekenden.

Det er yderst sjældent, at læderskildpadden er gæst i de danske farvande, det fortæller Daniel Johansson, som er samlingsmedarbejder på Statens Naturhistoriske Museum.

Læderskildpadden er verdens største skildpaddeart. Den kan veje op til 900 kg og blive tre meter lang. Det gør den til et af verdens største krybdyr.

Læderskildpadden fra Langeland vejer til sammenligning 110,5 kg og har et rygskjold på 114 cm.

Fremvises i weekenden

Lørdag den 15. og søndag den 16. august kan nysgerrige sjæle mellem kl. 10.30 -15.00 se (og lugte!) læderskildpadden foran hovedindgangen til Zoologisk Museum.

Derudover finder museet adskillige andre havskildpadder frem fra de videnskabelige samlinger, som man kan kigge nærmere på foran det imponerende læderskildpadde-skelet i udstillingen 'Det dyrebare.'

Læderskildpadden skal nu dissekeres og derefter indgå i den videnskabelige samling. I den samling er kun én anden læderskildpadde, og den er ved at være en gammel. Den strandede i sejerøbugten i 1979.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik