Sille åbner sit hjem for hjemløse: Tag jeres hunde med

Sille Nielsen fra Greve stiller sin rytterstue til rådighed til hjemløse i vinterkulden. Og har man hund, må den også godt sove der.

Det handler om at komme inden døre, når den sibiriske kong vinter slår et smut forbi vores breddegrader.

For hjemløse har det betydet trængsel på herberge, hvor organisationer som Frelsens Hær har været nødsaget til at åbne midlertidige nødherberge.

Alligevel er der hjemløse, der sover uden for i disse dage.

Men sådan skal det ikke være, mener Sille Nielsen fra Greve. Derfor tilbyder hun, at hjemløse kan overnatte på hendes ejendom, der ligger mellem Greve Landsby og Karlslunde Landsby. 

- Jeg da har masser af plads i rytterstuen, så de skal da ikke ligge uden for og fryse. Og de kan blive, så længe de vil, siger hun. 

Det er lidt over et døgn siden, hun slog tilbuddet om overnatning op på facebook. Siden har hun modtaget en masse positiv respons fra sit netværk, men endnu er ingen hjemløse troppet hos hende. 

Selv vælger hun at tolke det som et positivt tegn. Men om ikke andet håber hun, at hendes hjem kan være et alternativ til hjemløse med hunde. 

- Mange af herberge tager jo ikke imod folk med hunde, men jeg har tre hunde her og masser af plads,så de kan gå frit omkring på ejendommen. Og hvis det er for koldt til, at hundene kan luftes, så kan man også lufte dem inden for i rytterstuen, siger hun.

I forbindelse med kulden har flere private personer været ude og tilbyde, at hjemløse kan overnatte hos dem. Til dette har formanden for Sand, der er de hjemløses landsorganisation, udtalt, at man ikke helt ukritisk bør lukke fremmede hjemløse ind i sit hjem.

Sille Nielsen har selv tidligere været frivillig på herberge, og hun påpeger, at rytterstuen, hun stiller til rådighed ikke er hendes bolig, men et anneks.

- Vi har jo at gøre med nogle mennesker, der lever lidt på kanten af hverdagen og måske heller ikke er interesseret i at komme inden for i folks private hjem. Rytterstuen er ikke min bolig, så der kan de få god plads og gøre, som det passer dem.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik