Silas og mor med opsang efter skræk-tur i Zoo: Tal med jeres børn

Tal med dit barn om, hvordan de bør opføre sig, når I møder et andet menneske, der ikke ligner jer selv, lyder budskabet fra mor og søn til forældre.

Hvad der skulle have været en hyggelig tur i Zoologisk Have, endte med en frygtelig oplevelse for Malene Ramsing Roest og sønnen Silas.

De havde begge glædet sig helt vild til at se de nye pandaer, men for 12-årige Silas blev dagen et langt møde med andre børn, der pegede fingre, fniste og lavede bræk-lyde, når de passerede moren og sønnen fra Ølstykke.

quote Folk kigger på mig dagligt. Jeg bliver mobbet af nogle børn i skolen. Jeg er rigtig træt af det, og jeg vil gerne have, at folk taler med deres børn om det

Silas Ramsing Roest

 
 
Foto: Frederik Vording/TV 2 Lorry

Det fortæller Silas til TV 2 Lorry onsdag, ligesom Silas’ mor, Malene Ramsing Roest, har fortalt om oplevelsen i et Facebook-opslag, der onsdag eftermiddag er blevet delt mere end 5.000 gange og har fået flere end 3.000 kommentarer.

Silas har Crouzons syndrom. Det betyder, at Silas ser anderledes ud.

Bliver mobbet

Den barske tur i Zoo står dog ikke alene. 

- Folk kigger på mig dagligt. Jeg bliver mobbet af nogle børn i skolen. Jeg er rigtig træt af det, og jeg vil gerne have, at folk taler med deres børn om det, siger Silas til TV 2 Lorry.

Crouzons syndrom

Crouzon syndrom er en medfødt sygdom, hvor barnet fødes med variende grader af sammenvoksning af kraniepladerne og ansigtsknogler. I de første levemåneder og leveår er ansigtsforandringerne ofte diskrete men de typiske træk ved ansigtet udvikler sig gradvis i løbet af barndommen.

 

Kilde: Netdoktor.dk

Og det var netop det budskab, som Malene Ramsing Roest delte på Facebook: 

“Det IKKE okay at grine, pege fingre, fnise, lave ansigter af, lave bræk lyde, tale grimt til og om et andet menneske... Min søn er også et menneske med følelser. Husk at tale med jeres børn om, hvordan man opfører sig over for andre både dem med og uden handikap”, skriver hun i Facebook-opslaget og fortsætter:

Plads til alle

“I bund og grund så er det jo de voksne, der er ansvarlige for, hvordan børn lærer at opføre sig ordentligt i det offentlige rum, og at man snakker med sine børn om, at der skal være plads til alle - OGSÅ dem der ikke lige passer ind i IKEA-kassen,” skriver Malene Ramsing Roest, der også er formand for Crouzonforeningen i Danmark.

 

Mandag aften måtte Malene Ramsig Roest således bruge ekstra god tid på at putte Silas i forsøget på at fremhæve de gode oplevelser fra turen til Zoo og skubbe de dårlige i baggrunden. 

“Måske du så skulle tale med dit barn om, hvordan man begår sig når man ser nogen, der ser anderledes ud. Hilsen Malene mor til Silas en helt “ almindelig” dreng med Crouzon syndrom.”


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik