Sikke en kattepine! Skrækslagen mis hjulpet ned fra tag

Hovedstadens Beredskab rykkede ud, da kat fik vovet sig op på et meget højt tag i Hvidovre.

Det var kattens! Der blev brug for hjælp, da en klatreglad kat fra Hvidovre tidligere i dag besluttede sig for at kravle op på et tag på Kærmark. For taget var højt - og pludselig blev katten angrebet af en flok agressive og drillesyge skader.

Kombinationen af drilske fugle og afsindige højder fik katten til at gå så meget i panik, at den ikke længere var i stand til at komme ned. Og da den havde siddet oppe på tagryggen i mere end to timer, ringede den dybt bekymrede ejer efter Hovedstadens Beredskab.

De sendte en stigevogn fra Station Hvidovre på Avedøre Havnevej. Og så blev en brandmand ellers sendt til vejrs - stigevognen kan nå mere end 30 meter, så det var ingen kunst at nå op til katten.

Det var naboens tag, katten var kravlet op på og nede på jorden fulgte både kattens ejer og ejeren af taget det dramatiske optrin med tilbageholdt åndedræt.

- Katten kom villigt over til brandmanden, da han kom med nogle lokkende lyde, fortæller indsatsleder Allan Skovlund.

Den forskrækkede mis kom ned til sin ejer - og dagens redningsaktion endte så lykkeligt, at katten altså ikke fik brug for et eneste af sine ni liv.

Historien endte lykkeligt - her er katten efter sin tur på tagryggen
Historien endte lykkeligt - her er katten efter sin tur på tagryggen
Foto: Hovedstadens Beredskab

Det er en klassisker for brandfolk, at de skal reddes katte. Og man kan måske synes, at det ikke er en alvorlig opgave, men:

- Den slags skal der bare være tid til, siger Allan Skovlund.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik