Sigtet for trafikdrab på betjent: Nu er han løsladt

En 25-årig mand er fortsat sigtet i sag om trafikdrab på politibetjent. Men mandag er han blevet løsladt.

Den 25-årige mand, der er sigtet for at have kørt en politibetjent ihjel på Langebro i København, er mandag blevet løsladt af en dommer.

Manden har siddet varetægtsfængslet i fire uger, men tekniske undersøgelser har siden vist, at den 25-årige hverken var påvirket af alkohol eller stoffer.

Derudover er politiet nået så langt i sin efterforskning, at der ikke er risiko for, at den sigtede kan påvirke eventuelle vidner.

Blandt andet derfor mener dommeren ikke, at der er grundlag for, at den sigtede skal blive i sin celle.

Manden er mistænkt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og for i grov kådhed at have udsat andres liv for fare, da han natten til tirsdag 23. juli kørte galt.

Han nægter sig skyldig, men står ved, at han var fører af bilen.

 

Protester gav nye oplysninger

Grundlovsforhøret blev 23. juli afholdt for lukkede døre. Anklagemyndigheden bad mandag om, at retsmødet om fortsat varetægtsfængsling ligeledes blev holdt for lukkede døre.

Men dommeren valgte at lytte til protester fra mandens forsvarer, advokat Anders Schønnemann Olesen, samt pressen. 

Dermed er det mandag kommet frem, at den sigtede har forklaret, at han kom kørende i en Audi ved Langebro, da han pludselig fik et blackout.

Det næste, han husker, var, at han sad i den forulykkede Audi med airbaggen slået ud, mens en kvinde og en mand ude foran forsøgte at få kontakt til ham.

Tekniske undersøgelser har desuden vist, at han kørte mellem 114-126 kilometer i timen på en strækning, hvilket var langt over det tilladte.

Både den sigtede og den dræbte politimand er omfattet af navneforbud.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik