Sigtet for drab i Tisvilde havde flere læger på liste

Mistænkt for drabet på den 58-årige læge Charlotte Asperud havde i journal streget flere lægers navne under.

Opdateret d. 20. januar: Vi har fjernet billedet af den dræbte

Den sigtede for drabet på den 58-årige læge Charlotte Asperud i Tisvildeleje var tilsyneladende også ude efter andre læger fra Nordsjællands Hospital.

Ved sin anholdelse havde den mistænkte på bopælen i Hørsholm en udskrift liggende af sin journal fra Sundhed.dk, hvor mindst seks lægers navne var streget under.

Det ene af navnene var Charlotte Asperuds, der i april blev banket ihjel i sit hjem.

Politiet har derfor kontaktet de øvrige læger med beskeden om, at gerningsmanden også kan have haft dem i tankerne.

Hospitalsdirektøren på Nordsjællands Hospital, Bente Ourø Rørth, har formidlet kontakten.

- Jeg har fra politiet fået oplyst, at han har udskrevet sin journal fra Sundhed.dk.

- Og der har han fået viden om alle de mennesker, der har været involveret i hans behandling på det tidspunkt, hvor han møder Charlotte Asperud. Og det er seks, siger hun til Ritzau.

Spørgsmål: Altså Charlotte Asperud og fem andre?

- Ja, eller måske flere end det. Så da politiet ringer og siger, at de skal have kontakt med de øvrige fra journalen, så bliver det min rolle at hjælpe med det. 

FAKTA: Charlotte Asperud blev dræbt med et koben

Mistænkt for lægedrab havde i journal understreget andre lægers navne. Læs om drabet her. Nordsjællands Politi har haft kontakt til flere læger, der arbejder eller har arbejdet på sygehuset i Hillerød. Baggrunden er drabssagen, hvor den 58-årige læge Charlotte Asperud blev overfaldet og dræbt i sit eget hjem.

Politiet har nemlig hos den mistænkte drabsmand fundet en udskrift af hans journal, hvor både den dræbte læges og flere andre lægers navne var blevet understreget.

​​​​​​Her kan du læse om drabet:
 

* Natten til den 30. april blev Charlotte Asperud overfaldet i sit hjem på Aspevej i Tisvildeleje, hvor gerningsmanden var brudt ind, mens hun sov.

* Kvinden blev slået 19-20 gange med et stumpt instrument - formentlig et koben.

* Efter et døgn døde Charlotte Asperud af sine kvæstelser.

* Politiet offentliggjorde efterfølgende en lydfil, hvor man kunne høre gerningsmanden råbe ad den skrækslagne kvinde, at hun skulle lægge sig ned.

* Det er ikke oplyst fra politiets side, hvor lydfilen stammer fra.

* To uger efter drabet anholdt politiet en 54-årig mand fra Hørsholm.

* Mandens dna er fundet på gerningsstedet.

* I første omgang antog politiet, at drabet var sket i forbindelse med et hjemmerøveri.

* Senere er det kommet frem, at den dræbte og den sigtede har været i kontakt med hinanden i forbindelse med en trafikulykke, manden var involveret i i 2014.

* Her blev han bragt til hospitalet i Hillerød, men da han tilsyneladende var påvirket og var meget udadreagerende, besluttede lægeholdet at ordinere psykiatrisk tilsyn for manden.

* Charlotte Asperud var en af flere læger, der i samråd blev enige om at manden mod sin vilje skulle tilses af en psykiater.

* De øvrige lægers navne optræder også i mandens journaludskrift.
 

Kilder: Nordsjællands Politi, Ritzau.

De seks læger optrådte med fuldt navn i journalen, fordi de i 2014 havde været på vagt, da den sigtede i sagen var blevet bragt på skadestuen i Hillerød, fordi han havde været i en trafikulykke.

Han optrådte så voldsomt, at Charlotte Asperud og de øvrige blev enige om at ordinere psykiatrisk tilsyn for manden.

Om dette kan have motiveret manden til at opsøge Charlotte Asperud, er uvist, da han endnu ikke har villet tale med politiet. 

Ifølge hospitalets fællestillidsmand, Ingrid Thrane, har stregerne i journalen spredt stor utryghed på hospitalet.

- Det er klart, at folk spørger sig selv, hvad der sker næste gang. Og hvornår det kan komme til at ske igen, siger hun.

Hospitalsledelsen har derfor besluttet, at personalet på akutmodtagelsen midlertidigt må fjerne deres efternavn fra deres navneskilt.

Desuden arbejder ledelsen for, at lægerne i borgernes journaler skal kunne underskrive sig med en kode eller et nummer i stedet for deres fulde navn.

Nordsjællands Politi vil ikke kommentere oplysningen om de understregede navne i mandens journal.

Politikommissær Henrik Gunst vil dog "ikke udelukke", at sagen kan ende med, at der rejses yderligere sigtelser mod manden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik