Sigtede for brandterror bliver bag tremmer

Fem unge mænd skal fortsat være varetægtsfængslede i sag om brandterror.

Efter et usædvanligt langt retsmøde over to dage har Østre Landsret tirsdag eftermiddag bestemt, at fem unge terrorsigtede mænd skal blive bag tremmer.
Landsretten har dog valgt at fængsle de fem på et andet grundlag, end Københavns Byret gjorde i august, oplyser landsdommer Henrik Bloch Andersen til Ritzau.
- Da det er en verserende sag, så ønsker jeg ikke at uddybe det nærmere, siger han.
Det vil sagens anklager, Bo Bjerregaard, til gengæld gerne. Den væsentligste ændring er i forhold, der drejer sig om planlagte angreb på politifolk på patrulje på Christiania.
- Her har landsretten sagt, at der ikke er grundlag for at fængsle de sigtede, da sigtelsen ikke er tilstrækkeligt konkret begrundet, fortælle Bo Bjerregaard.
Sagen drejer sig blandt andet om påsatte brande i kantinen hos PET, en brand på politiets datacentral i Hvidovre, en brand hos fødevaregiganten Nestlé samt en række brande mod flere pelsfirmaer og en af Nordeas bankfilialer.
Ifølge sigtelsen er de unge også mistænkt for at planlægge brandterror mod Christiansborg og en række ministerier. Den del af sigtelsen var der ifølge byrettens kendelse i august ikke begrundet mistanke om.
Egentlig stod de unge til en snarlig løsladelse, da de i første omgang blot var sigtet for grov brandstiftelse og har siddet bag tremmer siden foråret. Men anklagemyndigheden strammede i august sigtelsen til forsøg på terror.
Anklagemyndigheden mener angiveligt, at de fem sigtede har haft et politisk motiv til at antænde brandene, og det muliggør en sigtelse efter straffelovens terrorparagraf.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik