Sidste omgang på Valby Bakke

Enkelte flaskekolonner klirrer fortsat på Carlsberg i Valby ved København. Men ikke ret meget længere endnu. I dag er en mærkedag i den historiske rømning af den centralt placerede grund, der har været knap ti år undervejs, skriver dagbladet Børsen torsdag.

I dag kl. 10.30 sætter produktionschef John Sloth
Rasmussen og to medarbejdere nemlig det sidste bryg over. Og så
er endestationen for 161 års ølhistorie i København nået. 11 ton
malt skal der bruges til det sidste bryg, som efter dagen i dag
puttes i gæringstanke i små 10 dage, hvorefter det filtreres og
endelig tappes.

Det ender med 55.000 liter Carlsberg Pilsner,
der fyldes på 165.000 grønne ølflasker.

»Det bliver en meget
speciel følelse at sætte det sidste bryg over. Der er så megen
historie i det, og det bliver ikke nogen festdag. Der er lidt
vemod over det, men vi må se fremad sammen med bryggeriet,«
siger John Sloth Rasmussen, der har været på Carlsberg i 37 år
til Børsen.

Brygget sættes over i Carlsbergs gamle bryghus fra
1901, der i dag rummer ni svulstige kobberkedler, som stammer
fra efterkrigstiden.

De er nu sat til salg på nettet sammen med
en ufattelig stor mængde andet produktionsudstyr fra Valby, som
ikke kommer med til Fredericia, der fra 1. januar 2009 står for
al brygning af Carlsberg Danmarks øl, skriver Børsen.