Sidste gerningsmand i brutal cykelhandler-sag udleveret

I februar 2017 blev en nu 70-årig cykelhandler på Østerbro brutalt overfaldet og overlevede med nød og næppe. Nu er den sidste gerningsmand i sagen blevet udleveret til Danmark.

Den 27. februar 2017 blev en cykelhandler på Østerbrogade brutalt nedstukket og udsat for grov vold i sit hjem.

Cykelhandleren blev ramt af tre knivstik, og han blev efter alt at dømme også slået og sparket ved overfaldet, der senere blev opklassificeret til et groft hjemmerøveri og forsøg på manddrab, som politiet gav navnet "cykelhandler-sagen". 

- Han er på operationsbordet og det er alvorligt, men vi ved ikke mere om hans tilstand lige nu, lød den første melding fra efterforskningsleder Hans Erik Raben fra Københavns Politi.

Og skaderne var så voldsomme, at den dengang 69-årige cykelhandler i lang tid svævede mellem liv og død.

Allerede samme dag udsendte Københavns Politi en efterlysning af de to mænd, som politiet mente stod bag hjemmerøveriet. 

 
 
Foto: Bax Lindhardt / Ritzau Scanpix

Tre måneder senere blev en på det tidspunkt 17-årig albaner anholdt i sagen, og den 16. februar 2018 blev den unge mand idømt syv års fængsel og permanent udvisning.

- Jeg slår først den store af de to, hvorefter den lille (den 18-årige albaner, red.) jager en kniv i ryggen på mig.

- Det er den lille, der er den aggressive. Han har fuldstændig knald i kasketten, sagde den nu 70-årige mand om den unge overfaldsmand i retten. 

Men den unge mand var ikke alene om overfaldet. En 30-årig makedonsk statsborger var medgerningsmand og er i da blevet udleveret til Københavns Politi.

Det sker efter han har været internationalt eftersøgt, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Manden blev anholdt allerede i februar måned i Albanien på baggrund af en fængselskendelse og efterlysningen fra Københavns Politi.

- Vi er glade for, at de albanske myndigheder nu har efterkommet vores ønske om at udlevere den efterlyste og nu anholdte makedoner, siger efterforskningsleder Hans Erik Raben i pressemeddelelsen.

Senere onsdag vil den 30-årige makedoner blive fremstillet i grundlovsforhør i København med krav om varetægtsfængsling. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik