SF'er: Islamister hiver mine plakater ned

SF'eren Özlem Cekic er rasende over det hærværk, der er begået mod hendes valgplakater i København.      

Blot få timer fik Özlem Cekic, som er folketingskandidat for SF, lov at hænge i de københavnske lygtepæle, før hendes valgplakater blev revet ned.     
Selv er SF'eren ikke i tvivl om, at det er folk med tilknytning til den islamistiske gruppe Hizb ut-Tahrir, der står bag hærværket.
     
- De blev pillet ned i nattens løb af folk fra Hizb ut-Tahrir. En af mine kampagnemedarbejdere var vidne til, at mænd med langt skæg og kjortler hev mine plakater ned, siger Özlem Cekic.
     
Andre plakater er ødelagt af klistermærker med en bogstavkode, der ifølge den kvindelige SF-kandidat er en forkortelse for en sygdom, som farver huden hvid.
     
To andre folketingskandidater med muslimsk baggrund, Yildiz Akdogan (S) og Kamal Qureshi (SF), har også fået skændet deres valgplakater.
     
Özlem Cekic er voldsomt provokeret af hærværket mod valgplakaterne.
     
- Det er simpelthen så fejt at komme som en tyv om natten og stjæle på den måde. Lad os dog i stedet tage debatten om, hvorfor vi er så uenige, lyder hendes opfordring til hærværksmændene.
     
De har ifølge SF'eren allerede formået at fjerne stort set alle de 1000 plakater, som 100 frivillige havde sat op.
     
I sidste uge var SF'eren på gaden på Nørrebro, hvor hun pludselig blev omringet af en større gruppe vrede mænd.
     
- De begyndte at råbe og skrige, men jeg er jo tidligere psykiatrisk sygeplejerske, så det skræmte mig ikke, forklarer Özlem Cekic.
     
- Jeg blev og tog debatten, og det har åbenbart provokeret dem så meget, at de nu har pillet mine plakater ned lygtepæl for lygtepæl, konstaterer hun.
     
Özlem Cekic har nu meldt hærværket til politiet. Men hun har også besluttet at starte en kampagne på Facebook, hvor hun opfordrer etniske minoriteter med muslimsk baggrund til at stemme ved det kommende folketingsvalg.
    
  - Jeg synes, at det er vigtigt at understrege, at demokratiet ikke er til forhandling, siger SF'eren.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik