SF'er deltog i åbningen af Scientologys nye kirke

Jeg ville ikke legitimere undertrykkelse, lyder det fra SF's Klaus Mygind efter kritik fra folketingspolitiker.

Få meter fra en af landets travleste gader, Strøget, åbnede Københavns nye, store Scientology-kirke i weekenden med taler og fællessang. 

quote Det er direkte vanvittigt at byde dem velkommen til byen

Lars Aslan, Socialdemokraterne

Ifølge Scientology, der ikke er anerkendt som trossamfund i Danmark, deltog flere end 2.500 mennesker i åbningsfesten. Heriblandt var bevægelsens leder David Miscavige, der kaldte den nye kirke for verdens bedst placerede. 

Men også SF's Klaus Mygind, der har været medlem af Københavns borgerrepræsentation siden 2009 og nu sidder i Børne- og Ungdomsudvalget, deltog ved begivenheden. 

Københavner-politikeren holdt tale foran forsamlingen, hvor han blandt andet roste Scientology for at arrangere et årligt optog på Den Internationale Menneskerrettighedsdag. 

- Der var hundredvis af unge danskere, der deltog og marcherede fra byens centrum ud til Nørrebro. Der var endda dansere, sangere og rappere, der optrådte som en del af arrangementet. Det var menneskerettighederne i aktion på Københavns gader. Og som resultat har vi inspireret en bevægelse for de unge, der nu påvirker vores by. Så det er ikke længere kun jeres optog, det er vores optog, sagde han blandt andet fra scenen foran Københavns Byret på Nytorv. 

Forsamlingen sang H.C. Andersens 'I Danmark er jeg født'. 

En blåstempling af Scientology

Men det er direkte usmageligt, at SF'eren deltog i arrangementet, mener Socialdemokratiets Lars Aslan. 

Folketingspolitikeren, der har orlov fra Københavns borgerrepræsentation, er så fortørnet, at han i et Facebook-opslag kalder det både uværdigt og skuffende. 

- Scientology udnytter deres medlemmer for penge. Det er en sekterisk organisation, som det er svært for folk at komme ud af. Vi bruger millioner på exit-programmer til folk, der ønsker at forlade Jehovas Vidner, islamistiske miljøer og Scientology. Så det er direkte vanvittigt at byde dem velkommen til byen, forklarer Lars Aslan til TV 2 Lorry, og tilføjer:

- Han blåstempler dem jo. Det svarer til, at han blåstempler Grimhøjmoskeen. Jeg mener, at en undskyldning bør være på sin plads. 

Mangfoldighed og plads til alle er vel netop jeres kernevædier. Skal der ikke også være plads til Scientology?

- Det er selvfølgelig lovligt det her. Men man bør ikke blåstemple dem. Det kan du altså ikke gøre som en demokratisk politiker, når vi samtidig bruger ressourcer i form af hjælp og penge til folk, der vil ud af de her miljøer.

Klaus Mygind: Det var ikke det klogeste

På Facebook har Klaus Mygind forklaret sit valg. 

Her skriver han blandt andet:

- Jeg er ikke religiøs og på ingen måde tilknyttet kirken. Mit budskab var, at menneskerettighederne skal overholdes. At der skal være åbenhed og gennemsigtighed i organisationer i København. At jeg respekterer, at mennesker er troende i forskellige retninger, men jeg vil gerne i dialog på grundlag af menneskerettighederne. At jeg påskønner, når unge kæmper for menneskerettighederne. 

Han slutter teksten:

- Jeg gik ind i løvens hule. Det var ikke det klogeste. Jeg ville ikke legitimere undertrykkelse, ulovligheder, men markere, at København skal være en by med tolerance og lighed på grundlag af menneskerettighederne.

Scientologys nye kirke er på knapt 4.000 kvadratmeter fordelt over fem etager. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik