SF vil redde Amager Fælled: - Det er rendyrket populisme

Socialdemokratiet og Venstre raser over SF's forslag om at finde alternative byggegrunde til Amager Fælled Kvarter.

- Det er ren populisme. 

- Det er at stikke blår i øjnene på folk. 

quote Det er populisme, fordi man foregøgler, at det er realistisk at finde 1,5 milliarder i kommunens kasser eller at finde nogle andre byggegrunde.

Cecilia Lonning-Skovgaard, Venstre i København

Sådan siger Lars Weiss, gruppeformand for Socialdemokratiet i København og Cecilia Lonning-Skovgaard, Venstre i København, om SF's nye Amager Fælled-forslag.

SF vil tvinge Københavns Økonomiforvaltning til at grave efter en alternativ byggegrund til Amager Fælled Kvarter, der skal bygges på naturområdet Amager Fælled. 

Men forslaget er ren proforma, mener både Venstre og Socialdemokratiet. 

- SF stiller et forslag på noget, de allerede har fået svar på adskillige gange tidligere. Svaret er, at det ikke er realistisk at finde alternative byggegrunde i den størrelsesorden, siger Lars Weiss. 

 Det bakker Venstre ham op i: 

- Det er populisme, fordi man foregøgler, at det er realistisk at finde 1,5 milliarder i kommunens kasser eller at finde nogle andre byggegrunde, som alle andre på magisk vis skulle have overset, siger Cecilia Lonning-Skovgaard. 

 Forslaget går igennem, men er rent symbol

Forslaget skal Københavns bogerrepræsentation stemme om torsdag, og umiddelbart tegner der sig et flertal med Konservative, Enhedslisten, Radikale Venstre og SF selv. 

quote Jeg vil være en lykkelig, grøn politiker, hvis SF kan trylle noget op af hatten, men for mig virker det som symbolpolitik.

Tommy Petersen, der er gruppeformand for Radikale Venstre

Radikale Venstre har tænkt sig at stemme for, men man bakker også Socialdemokratiet og Venstre op i analysen af forslaget: 

- Jeg vil være en lykkelig, grøn politiker, hvis SF kan trylle noget op af hatten, men for mig virker det som symbolpolitik, siger Tommy Petersen, der er gruppeformand for Radikale Venstre. 

- Det er da positivt, at forslaget fremsættes, men det kommer ikke til at gøre en forskel på nogen måde. Jeg har personligt haft flere møder med Økonomiforvaltningen, og som det ser ud nu, er der ikke nogle alternative byggegrunde, siger han. 

SF derimod afviser populisme, men mener derimod, at det er en kamp, der skal tages. 

- Jeg synes, det vil være at svigte de borgere, der har stemt på SF, hvis vi ikke gjorde, alt hvad vi kan for at bevare Amager Fælled som naturområde, siger Sisse Marie Welling, budgetordfører for SF. 

HER ER, HVAD DU SKAL VIDE OM AMAGER FÆLLED KVARTER

18 hektar af naturområdet Amager Fælled skal inddrages til byggeri af 2000 boliger.
Det svarer til godt seks procent af Amager Fælled. 
Beslutningen om byggeriet blev truffet allerede i 1992. 
Kommunen solgte grunden til By og Havn for 1,5 milliarder kroner. 
De penge har man allerede brugt til opførslen af metroen i København.

Her kan du dykke ned i SF's forslag: 

SF stiller nu et forslag om at undersøge andre muligheder end at bygge på Amager Fælled.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik