SF: Udenlandske hjemløse skal overnatte i transitrum

I kølvandet på Venstres forslag om at kriminalisere lejre af udenlandske hjemløse, foreslår SF at oprette transitrum til dem.

I går kunne TV 2 Lorry fortælle, at regeringen er på vej med et nyt lovforslag, der skal kriminalisere lejre af udenlandske hjemløse. 

- Vi vil gøre det muligt for politiet at opløse lejre og grupper af tilrejsende. Det skal ikke være lovligt at okkupere bænke og parker. De efterlader mange gange et stort svineri,og det skal vi ikke stå model til, siger Jan E. Jørgensen, medlem af Retsudvalget og Udenrigsudvalget for Venstre. 

Nu melder SF sig på banen med opbakning til det nye lovforslag. Samtidig foreslår de, at de udenlandske hjemløse skal overnatte i transitrum. 

- Man skal tænke over, hvor man fjerner dem hen. Hvis man rydder deres lejre, så dukker de jo bare op igen et andet sted, siger Jacob Mark, Boligordfører for SF til TV 2 Lorry. 

Med transitrummene vil SF sikre, at myndighederne nemt kan tage hånd om de udenlandske hjemløse. 

- De skal videre i systemet, og ideen er, at de kan overnatte en nat eller to i transitrummene, mens myndighederne afklarer, hvem de er, om de har ret til at være i Danmark eller ej, og om de skal sendes hjem, siger Jacob Mark. 

Han er overbevist om, at mange af de udenlandske hjemløse selv ønsker at vende hjem, fordi livet i Danmark ikke nødvendigvis er, som de håbede. 

- De er kommet hertil i håb om at få et arbejde og et bedre liv, og de er ikke tjent med at ligge i lejre på gaden, siger Jacob Mark. 

Han ser nu frem til at blive indkaldt til forhandlinger i forbindelse med Venstres nye lovforslag. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Stormflod (1)

Ny rapport om kæmpe ø-projekt får lunken modtagelse: "Det er simpelthen dødens pølse"

Enhedslistens erhvervsordfører Victoria Velasquez

Enhedslisten vil give gavekort til millioner af danskere

vote-hilleroed.jpg

Magten kan skifte ved kommunalvalget i Hillerød - nu vil V og S vise deres forskelligheder

20150610-174750-3-1920x1644we.jpg

playDansk Folkeparti reagerer på regnskabsrod for 37 millioner kroner

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere