SF trumfer campingplads på Amager Fælled: "Ikke alle har råd til charterferier"

Københavns Byråd har endeligt godkendt planerne om en campingsplads på den ellers fredede Amager Fælled.

88.000 kvadratmeter af Amager Fælled bliver inddraget til en moderne campingplads, der gerne skulle kunne tages i brug allerede i 2017. 

quote Fælleden skal være for alle og ikke kun de folk, der er så heldige at have råd til at bo derude

Sisse Marie Welling, SF

På den måde gør man det muligt at campere i cykelafstand fra Rådhustårnet, Strøget og andre seværdigheder i Indre København.  

Det er SF's byrådsgruppe, der oprindeligt har ønsket pladsen i 2011, og på Københavns Rådhus fandt Socialdemokraterne, Enhedslisten, Konservative, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre ideen så god, at de bakkede op om projektet og vedtog planerne i budgetforliget. 

- For os har det været vigtigt at sikre, at man kan have et aktivt friluftsliv i København. Eftersom byens eneste campingplads i Bellahøj lukker, så har vi set det som oplagt, at vi bruger Amager Fælled og får flere ud og nyde naturen der, siger Sisse Marie Welling (SF) til TV 2 Lorry. 

Radikale ville bremse campingplads

Torsdag var der dog ved at komme grus i maskineriet, da Radikale Venstre bebudede, at de ville  forsøge at få SF til at droppe deres ønske.  

Byggeriet er for omfattende i den sarte natur, lød argumentet fra partiet, der havde ændret mening efter den massive kritik af planerne om også at bygge 2000 boliger på Amager Fælled. 

Det var ikke en udmelding, der faldt i god jord på Københavns Rådhus, hvor partiet da også endte med alligevel at stemme for planerne. 

- Jeg synes, det er meget ærgerligt, at man ikke kan regne med at de Radikale står ved en aftale. Man må overveje, om man så kan lave aftaler med dem fremover, siger Sisse Marie Welling til TV 2 Lorry. 

Og Socialdemokraterne lagde heller ikke fingre imellem. 

- Ærlig talt. Hvis man begynder at løbe fra et budgetforlig, så er der ikke meget politik tilbage. Så kan vi ikke indgå aftaler med hinanden, sagde gruppeformand Lars Weiss i byrådssalen. 

Campingplads ødelægger ikke naturområdet

Af lokalplansforslaget fremgår det, at campingspladsen både skal have teltpladser, campinghytter og vogne, ligesom der vil bygges en større legeplads, anlægges forplejningscenter, cykelstier og parkeringsplads. 

quote Det bliver bygget på en gammel lossepladsgrund, som blev taget ud af drift for 30 år siden. Det er ikke bevaringsværdig natur, som vi bygger ovenpå.

Sisse Marie Welling, SF

Men Sisse Marie Welling er ikke bange for at byggeriet vil ødelægge den ellers fredede natur på Amager Fælled. 

- Det bliver bygget på en gammel lossepladsgrund, som blev taget ud af drift for 30 år siden. Det er ikke bevaringsværdig natur, som vi bygger ovenpå. Det er heller ikke et omfattende byggeri på samme måde, som når man laver en hel bydel, siger hun, og tilføjer:

- Det er ikke alle, der har råd til fire charterferier om året. Det er vigtigt for os, at alle har råd til en god og billig sommerferie. Fælleden skal være for alle og ikke kun de folk, der er så heldige at have råd til at bo derude. 

Illustration af de foreløbige planer for Amager Fælled Camping.
Illustration af de foreløbige planer for Amager Fælled Camping.
Foto: Københavns Kommune

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik