SF sikrer bredt samarbejde ved konstituering i Region Sjælland

SF har valgt at tiltræde konstitueringsaftalen i Region Sjælland. Dermed styrkes det brede samarbejde, som den nye formand ønsker.

SF har nu valgt at indtræde i konstitueringen i Region Sjælland, efter de i første omgang valgte at udgå fra forhandlingerne.

Allerede den 22. november stod det klart, at den nuværende formand for Region Sjælland, Jens Stenbæk, Venstre, ikke kom til at sende hvervet videre til en kollega fra det blå parti.

I stedet løb Socialdemokratiet med posten med et noget nær regnbuefarvet flertal i ryggen.

Heino Knudsen fra Socialdemokratiet konstituerede sig med Dansk Foleparti, Enhedslisted og Liberal Alliance med førstnævnte som formand.

Ved valget gik Socialdemokratiet omtrent fem procentpoint frem, mens Venstre gik et lignende antal tilbage, men hverken Radikale, Venstre eller SF ønskede at stå bag konstitueringen af Heino Knudsen som formand. 

Nu har SF dog foretaget en politisk u-vending og indgår i dag i konstitueringsaftalen.

- Det er for SF afgørende at sætte et styrket fokus på psykiatriområdet i de kommende år. Derfor er vi glade for aftalen, som betyder, at vi besætter formandsposten for netop social & psykiatriudvalget, siger Tina Boel og forsætter:

- Desuden har SF stor opmærksomhed på implementeringen af Sundhedsplatformen og SF glæder sig over at vi får nedsat et politisk udvalg for implementering af Sundhedsplatformen, som vi få tilknytning af faglige kompetencer fra klinikere i udvalgets arbejde. 

Med sig får de formandsposten i Udvalget for Social & Psykiatri, ligeosm de vil have et medlem i regionens forretningsudvalg.

Dermed er der nu fem partiet og 26 mandater bag konstitueringsaftalen i Region Sjælland, og det glæder den kommende formand, Heino Knudsen. 

- Det er vigtigt for os i konstitueringsgruppen med et bredt samarbejde i fremtidens regionsråd, og jeg er derfor rigtig glad for at denne aftale med SF nu er på plads, siger Heino Knudsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik