Politisk harme: Badeforening kræver 300 kroner for en dukkert

Det Kolde Gys' nye sommerbillet vækker ikke begejstring på Københavns Rådhus. Både Venstre og SF kræver gratis adgang for badegæsterne.

Bedre, men ikke godt nok.

Sådan lyder reaktionen samstemmende fra SF og Venstre på Københavns Rådhus efter at nøgenbadernes forening, Det Kolde Gys, mandag formiddag offentliggjorde, at man fra senere på ugen kan købe en særlig nøglebrik, der giver adgang til Helgoland frem til september.

Men selv om en adgangsbrik til 300 kroner er bedre end et krav om medlemskab af foreningen, der koster 1.400 kroner, så er det ikke tilstrækkeligt.

- Vi er ikke tilfredse før man fjerner brugerbetalingen. Det skal ikke være københavnernes pengepung, der afgør om de kan bruge Helgoland eller ej, siger SFs spidskandidat Sisse Marie Welling til TV 2 Lorry.

Venstre: Det skal være gratis 

Heller ikke Venstres kultur- og fritidsordfører på Københavns Rådhus, Jens-Kristian Lütken, er videre begejstret over initiativet fra Det Kolde Gys.

- Det er vigtigt, at vi har fri adgang til at hoppe i havet. Det er ret udansk at opkræve betaling for at bruge en badeanstalt, og selv om det er bedre, at det koster 300 kroner end 1.400 kroner, så vil det stadig afholde mange fra at tage en badetur. Det skal være gratis, siger han.

Det er endda en ret, der er lovfæstet i naturbeskyttelsesloven, bemærker han.

- Strandbredder og andre kyststrækninger er åbne for færdsel til fods, kortvarigt ophold og badning på arealer mellem daglig lavvandslinje og den sammenhængende landvegetation, der ikke er domineret af salttålende planter eller anden strandbredsvegetation, fremgår det af lovens paragraf 22.

Redegørelse kommer onsdag

Både Jens-Kristian Lütken og Sisse Marie Welling ser frem til den redegørelse, som kultur- og fritidsborgmesteren har lovet at give på onsdag, når udvalget skal behandle et medlemsforslag fra Radikale Venstre om netop gratis adgang til Helgoland.

- Jeg er spændt på, hvem der har vidst noget. Jeg vil da virkelig håbe, at borgmesteren har været inde over, men det undrer mig, hvis han på egen hånd har truffet den beslutning, siger Sisse Marie Welling.

Jens-Kristian Lütken kalder det "underligt", hvis forvaltningen står bag uden borgmesterens blå stempel.

- Det er ret vidtgående at beslutte at begrænse offentlighedens adgang. Da vi i sin tid ændrede priserne i svømmehallerne, vakte det store protester - og sagen minder jo ret meget om dengang, siger han. 

Flere partier på Københavns Rådhus kritiserer nu DF - og kulturborgmester Carl Christian Ebbesen. Det handler om Badeanstalten Helgoland - og kuturforvaltningens beslutning om, at området nu ikke længere skal være for alle. Det fik først de radikale til at stille sig på bagbenene. I løbet af dagen i dag voksede modstanden - der er nu et klart politisk flertal for, at beslutningen bliver ændret:

TV 2 Lorry følger op på sagen i mandagens 19.30-udsendelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik