SF-kritik af ny struktur

Formanden for Roskilde Kommunes børn- og ungeudvalg, Henrik Stougaard (SF), forudser, at den nye ledelsesstruktur i kommunens daginstitutioner, som netop er trådt i kraft, vil komme til at lide en krank skæbne, skriver DAGBLADET Roskilde.

Udvalgsformandens dystre spådomme kommer samtidig med, at Roskilde Kommune i en pressemeddelelse lancerer igangsætningen af den nye struktur med optimisme. Her hedder det, at den nye områdeledelse skal styrke den faglige og strategiske ledelse, styrke den faglige pædagogiske udvikling og øge fokus på kerneydelsen.
- Jeg har fuld forståelse for, at kommunen forsøger at starte positivt op. Men det er en stor misforståelse og et fejlgreb, at man har flyttet fokus fra den enkelte decentrale institution til en områdeledelse, lyder det fra Henrik Stougaard.Han forudser, at forældreengagementet vil svigte, fordi der ifølge SF'eren ikke er nogen egentlig kompetence hos de forælderkontaktråd, der er i den enkelte daginstitution.
- Jeg tvivler på, at man kan få konstruktionen med et forælderkontaktråd decentralt og en forældrebestyrelse med den egentlige kompetence oppe ved områdelederen til at fungere sådan, at engagementet og identiteten kommer til at ligge decentralt, lyder det fra Henrik Stougaard.
Samtidig kritiserer han, at der er arbejdet en besparelse ind i omstruktureringen.
- Man har lavet en konstruktion, som går imod det erklærede mål. Og så har man oven i købet ledsaget det her med en besparelse af en pæn størrelse, siger Henrik Stougaard.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere