SF i Roskilde: Bymidten skal være en bilfri zone

SF i Roskilde så gerne, at bymidten i Roskilde blev bilfri. Men det møder modstand hos de borgerlige partier.

Roskilde Kommune vokser med godt 1000 borgere om året, og det betyder noget for trafikken. Især i Roskilde by bliver trafikken tættere og kampen mellem biler og cykler bliver hårdere.

Er du i tvivl om, hvor du skal sætte dit kryds? Tag vores kandidattest og bliv klogere.

Det betyder noget for miljøet, for med flere borgere følger også flere biler. Derfor har SF i Roskilde foreslået, at bymidten i Roskilde skal være bilfri.

- Vi skal ikke have så mange biler der ligger og pendler frem og tilbage for at finde parkeringspladser, men det skal være nemt at parkere sin bil i omegnen af midtbyen i gåafstand, siger Jan Bjergskov Larsen fra SF i Roskilde, under valgdebatten.

Bliv klogere på både valget og kandidaterne i Roskilde på vores valgsite.

Spidskandidat for Venstre, Bent Jørgensen, synes det vil være rart med færre biler i byen. Han påpeger dog også, at Roskilde er en stor by med meget detailhandel, for hvilke det er fordelagigt at kunne komme til i bil.
   
- Vores detailhandel og vores by er afhængig af, at der kommer biler ind med borgere og kunder. Og hvis de ikke har mulighed for at parkere deres bil tæt på butikkerne, så suser de til nogle af de andre byer og handler, siger han under valgdebatten.

Du kan høre hvad resten af kandidaterne siger her:

 

Husk der også er regionsrådsvalg! Læs mere om valget og kandidaterne her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik