Sexslaver uden gult sygesikringskort får ingen hjælp

Socialstyrelsens projekt Exit-program for prostituerede udelukker handlede kvinder fra udlandet, skriver Fagbladet 3F.

Socialstyrelsens 46 millioner kroner dyre Exit-projekt skal hjælpe kvinder og mænd ud af prostitution. Men man kan kun komme i betragtning, hvis man er dansker eller indehaver af et dansk sygesikringskort.

- Virkeligheden i dag er, at en stor del af kvinder i prostitution er fra udlandet, og på gaden er der næsten udelukkende udenlandske kvinder. Men man havde på forhånd besluttet sig for, at det udelukkende skulle være et projekt for kvinder med gult sygesikringskort, siger Malene Muusholm, der er konstitueret leder af Reden International.

Borgere fra et andet EU-land har ret til et dansk sygesikringskort fra første dag, de har et arbejde. Det gælder dog ikke kvinder, der arbejder eller tvinges til at arbejde i prostitution, fordi prostitution ikke betragtes som et erhverv.

Medlem af Europa Parlamentet for Socialdemokraterne, Britta Thomsen, og henviser til, at to EU-direktiver, opholdsdirektivet fra 2004 og menneskehandelsdirektivet fra 2010, ligestiller prostituerede fra tredjeverdens lande med europæiske.

- Ifølge de to direktiver har tredjeverdensborger ret til at være omfattet af et program som det danske 'Exit-prostitution'. Så jeg synes, at den danske regering skal tage sig sammen til at følge EU-direktiverne og hjælpe de handlede kvinder, der er endt i Danmark, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik