Sexovergreb og røveri på Roskilde Festival: Kvinde sparkede mand i hovedet

Midt- og Vestsjællands Politi har modtaget en anmeldelse om voldtægt, men flere sager kunne have udviklet sig til seksuelle overgreb.

Politiet har i løbet af mandagen og natten til tirsdag rykket ud til en række sager i forbindelse med Roskilde Festival, hvor der blandt andet er anmeldt et røveri, en anmeldelse om voldtægt og to mulige sexovergreb.

- Det er naturligvis trist med de her sager, men omvendt vil jeg sige, at vi generelt er tilfredse med afviklingen hidtil. I betragtning af, hvor mange mennesker der er samlet på ét sted, er det forbavsende få ting, vi har måttet tage os af, siger kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen, til TV 2 Lorry.

Han påpeger dog, at politiet er meget opmærksomme med at huske festivalgængerne på, at reglerne for adfærd på en festival er de samme som uden for en festival.

Herunder følger de optagede sager, som Midt- og Vestsjællands Politi har aflagt rapport for i løbet af mandagen.

Tre unge anholdt for tyverier

Klokken 06.22 blev en 15-årig dreng fra Roskilde, en 18-årig mand fra Tønder og en 18-årig fra Frederiksberg anholdt. De var alle truffet med diverse hævekort og mobiltelefoner på sig og sigtes for tyveri fra campingplads.

De tre blev løsladt senere på dagen efter afhøring, og det er nu op til anklagemyndigheden at vurdere, hvad der skal ske i sagen, oplyser politiet.

Røveri mod person

Klokken 11.49 fik politiet en anmeldelse om røveri mod en person på e sti mellem Darupvej og Ringstedvej hvor en 26-årig mand natten til mandag blev udsat for røveri af tre gerningsmænd, der truede sig til ur, halskæde, kontanter m.v. fra ham.

Sagen undersøges nu nærmere af politiet. Politiet vil meget gerne tale med vidner, der har oplysninger til sagen. Ring på 114.

De tre mænd beskrives som østeuropæiske af udseende:

A: Lys i huden, 30-40 år, 174-180 cm, kort/karseklippet hår. Talte gebrokken engelsk. Han var iført en mørk hættetrøje og mørke cowboybukser.

B: Lys i huden, 30-40 år, 174-180 cm. Han er kronraget og talte gebrokken engelsk. Han var iført en mørk t-shirt og mørke cowboybukser.

C: Lys i huden, 30-40 år, 174-180 cm, kort/karseklippet hår. Talte gebrokken engelsk og var ført mørk t-shirt og mørke cowboybukser.

To mænd forsøgte at trække kvinde væk

Klokken 19 stod en 18-årig kvinde fra Ryomgård i kø ved toiletterne ved teltplads P64. Hun blev kontaktet af to mænd, der stod i kø ved siden af hende. De to mænd blev meget pågående og forsøgte at trække hende med fra stedet, samtidig med at de på engelsk tilbød hende massage.

Den 18-årige råbte op, og samtidig sparkede hun en af mændene, der efterfølgende forlod stedet.
Politiet vil meget gerne tale med vidner, der har en ide om, hvem mændene er. Ring på 114.

De to mænd beskrives begge som mellemøstlige af udseende:

A: 19-20 år, 180-182 høj, almindelig af bygning, mørklødet med sort kort hår, talte engelsk. Iført sort T-shirt.

B: Sort kort hår, talte engelsk, muligvis iført en stribet T-shirt.

Bortviste personer uden armbånd

Klokken 19.30 havde politiet kontakt med 15 udlændinge. 

Ingen af dem havde armbånd til festivalen, og de blev alle bortvist, efter at politiet havde undersøgt, om de i øvrigt var lovligt i landet.

Anmeldelse om voldtægt

Klokken 19.43 fik politiet en anmeldelse om voldtægt, der var sket i løbet af natten til mandag.

En 24-årige kvinde fra København havde mødt en bekendt og nogle venner til den bekendte. Hun fik noget at drikke og fik tilsyneladende et blackout.

Hun vågnede ved, at en mand gav hende oralsex. Senere vågnede kvinden op i sit eget telt i område N. Hun mener, at hun har været udsat for yderligere seksuelle overgreb.

Kvinden blev undersøgt på Center for Seksuelle Overgreb, og hun og andre er afhørt til sagen. Politiet efterforsker nu sagen på det foreliggende grundlag.

Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi fortæller til TV 2 Lorry, at der fortsat mangler afhøringer i sagen, samt at man endnu venter på at få svar fra de undersøgelser, der er foretaget af kvinden.

Narkohund lugtede stoffer

Klokken 20.06 havde politiet kontakt til en 22-årig mand fra Frederiksberg, der blev truffet i område G 37. Der var mistanke om, at manden var i besiddelse af narkotika, da en narkohund gav udslag for dette.

Under ransagning af et telt blev der fundet 10 gram hash, kokain og MDMA i mindre målestok.

Men det lykkedes ikke at bevise, hvem der rent faktisk havde stoffet i teltet, og derfor blev det taget med som hittegods.

Kvinde overfaldet af to mænd

Klokken 03.28 natten til tirsdag blev politiet kontaktet af en 29-årig kvinde, der var blevet overfaldet og skubbet omkuld af to mænd inde på campingområdet. Vidner greb ind og jog de to mænd på flugt. Politiet efterforsker nu sagen, men der er ikke oplysninger om at det skulle være et seksuelt overgreb.

Mand klædte kvinde af - men fik spark i hovedet

Klokken 03.54 natten til tirsdag fik politiet anmeldelse om en sag, der fandt sted omkring klokken 02.10 på teltplads F 63, hvor en 18-20 årig mand kontaktede en 18-årige kvinde, der indvilligede i at gå med til mandens telt.

Her begyndte han at tage dele af kvindens tøj af, samtidig med at han selv klædte sig af.

Kvinden var ikke indstillet på at lave noget seksuelt med manden, og det endte med, at hun sparkede manden i hovedet, hvorefter hun forlod stedet medbringende sit tøj.

Hun var ikke udsat for noget fysisk overgreb i forbindelse med sagen, og politiet undersøger nu sagen nærmere.

Politiet hører gerne til vidner, der har oplysninger til sagen. Ring på 114.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik