Sexet murer-video vækker voldsom kønsdebat

Københavns Murerlaug anklages for sexisme og gammeldags kvindesyn efter Facebook-reklame for murerfaget. Se videoen nedenfor.

En smuk kvinde sidder på stranden og keder sig grænseløst over sit irriterende pjok af en kæreste. Men så - pludselig - får hun øje på noget fantastisk. En halvt afklædt murer med store overarme er i gang med sit arbejde længere henne ad stranden. Hun rejser sig kattedyrsagtigt - og står pludselig i flokken af bikiniklædte kvinder, der kaster sultne blikke efter den sexede murer, mens pjokket sidder skuffet tibage.

Nogenlunde sådan ser den reklamevideo, Københavns Murerlaug, har lagt på nettet i et forsøg på at få flere unge mennesker til at gå ind i faget, der i en periode har haft svært ved at tiltrække ny arbejdskraft. Og den video har givet voldsom debat på Facebook. Se den herunder.

-Er det 1. april? Eller Rokokoposten? Eller har I bare skruet tiden 50 år tilbage. Mage til kønsstereotyp reklame skal man de lede længe efter!, skriver en Rikke Gawinski.

quote Nogle burde fyres

Pia Giversen

-Jeg er rystet over at en organisation er så hjernedød  og sexistisk, at I overhovedet kan finde på at lave denne film. Det er tåkrummende flovt, og nogle burde fyres. Kors!, skriver Pia Giversen.

En mandlig Facebook-bruger, Palle Schultz, blander sig også i debatten:

-Om ikke andet så kan denne - ganske velkonstruerede og humoristiske video med garanti få nogle krænkede feminister op af stolene.

quote Det skal nok få nogle krænkede feminister op af stolene

Palle Schultz

Imens deles videoen flittigt på Facebook. Og begjstringen over omtalen er til at tage og føle på hos oldermand Christian Dahl Pedersen.

-Ta´nu det her med et glimt i øjet - helt ærligt. Man skal da ikke tage videoen, for mere end den er. Det er en humoristisk og harmløs spøg, sige han.

Faget mangler lærlinge

Christian Dahl Pedersen forklarer, at der mangler lærlinge i murerfaget - videoen er et forsøg på at tiltrække folk på en mere underholdende måde.

Men I mangler også kvinder i faget. Kunne den her laves med modsat fortegn?

-Det kan da sagtens være, at vi har noget helt andet på vej. Vi har fået lavet flere videoer, og den næste sender vi nok ud inden årets udgang, lyder det hemmelighedsfuldt fra oldermanden.

Imens bruger han anledningen til at understrege, at hvis unge mennesker gerne vil være murer - så er der god udsigt til både praktikplads og arbejde.

-Man skal bare skrive til mig. Jeg kan skaffe lærlingepladser, lyder det fra ham.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik