Serievoldtægt: 25-årig tiltalt i dramatisk sag

En 25-årig mand har over syv måneder voldtaget tre kvinder i København. Det mener anklagemyndigheden i København.

Over syv måneder udså en 25-årig mand sig unge kvinder i nattelivet i København. Han lokkede eller tvang de unge kvinder ind i en mørk bil, hvor han voldtog dem. Tre ud af fem gange lykkedes det ham at gennemføre sit foretagende.

Det er essensen af en sag, som anklagemyndigheden i København vil prøve at bevise fra 5. oktober. Her starter en opsigtsvækkende retssag mod en formodet serievoldtægtsforbryder.

Den formodede gerningsmand er en 25-årig mand af afrikansk herkomst. Han er tiltalt for at have frihedsberøvet og voldtaget tre unge kvinder. Den 25-årige er desuden tiltalt for forsøg på frihedsberøvelse og voldtægt af to andre unge kvinder.

Voldtægterne fandt sted mellem juli sidste år og februar i år. I løbet af de syv måneder blev politiet klar over, at manden måtte have et lokalt kendskab til Ydre Østerbro.

Den femte og sidste gang den formodede serievoldtægtsforbryder slog til var 8. februar i år. Her blev en kun 18-årig pige tvunget ind i mandens bil og kørt til Mindelunden i Hellerup. Her måtte den 18-årige pige tåle flere forskellige seksuelle krænkelser, inden den 25-årige formodede gerningsmand til sidst tvang hende til samleje og oralsex, skriver Berlingske.

Natten mellem den 14. og 15. februar lykkedes det politiet at anholde den 25-årige afrikaner på Østerbro. Siden har den 25-årige mand siddet varetægtsfængslet.

Københavns Politi valgte i sin tid ikke at advare befolkningen, fordi den formodede gerningsmand dermed kunne tage sine forholdsregler og eventuelt fjerne beviser.

- Vi satte alt ind for at anholde ham, og hvis det ikke var lykkedes, ville vi om mandagen vurdere, om vi skulle advare befolkningen om vores mistanke om en serievoldtægtsforbryder. Men vores chance for at finde beviser, blandt andet i hans bil, var størst, hvis han ikke vidste, at vi var efter ham, har vicepolitiinspektør Jens Møller fra Københavns Politi tidligere udtalt til Ekstra Bladet.

At offentligheden først for nylig har fået kendskab til den formodede serievoldtægtsforbryder skyldes også, at den 25-årige gerningsmand blev pågrebet samme weekend som terrorangrebet i København.

Når sagen mod den 25-årige mand indledes ved Københavns Byret vil anklagemyndigheden i sin bevisførelse lægge vægt på mandens gennemgående fremgangsmåde, skriver Berlingske. Det er desuden lykkedes at forbinde mandens DNA-profil med flere biologiske spor fra voldtægterne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik