Seriedømt pædofil arbejder blandt børn

I løbet af de seneste 15 år er den 53-årige PA gang på gang blevet dømt for seksuelle overgreb mod unge drenge i alderen 12-14 år. Alligevel afslører Ekstra Bladet i dag, at han i årevis har arbejdet på filmværkstedet Station Next i Hvidovre, hvor flere end 6000 intetanende børn helt ned til 13 år hvert år kommer for at lære at lave film.

Den 53-årige mand er dømt fire gange for omkring 20 forhold af besiddelse af børnepornografisk materiale, blufærdighedskrænkelser og grove, seksuelle overgreb mod unge drenge. 11. oktober skal PA igen i retten i en ny sag om børnerelaterede sexforbrydelser.

Men på trods af loven om indhentning af de såkaldte børneattester, der netop har til formål at afholde sexforbrydere fra børnerelateret arbejde, oplyser Station Nexts administrerende direktør, Ulrik Krapper, til Ekstra Bladet, at han ikke har indhentet den lovpligtige børneattest på sin 53-årige scenemester.

- Selvom PA primært har gjort rent, har han selvfølgelig haft kontakt med børnene. Set i bagklogskabens lys ærgrer det mig virkelig, vi ikke indhentede børneattest på ham. Men det er vigtigt for mig at sige, vi aldrig har fået klager over ham, siger han.

Ikke desto mindre, mener psykolog Kuno Sørensen fra Red Barnet, der er tale om et katastrofalt fejlskøn.

- De har fortolket reglerne forkert, og det er katastrofalt. Medarbejderen har rig mulighed for at gå i direkte dialog med børnene, og derfor er der ikke tvivl om, de burde have indhentet en børneattest, siger han til Ekstra Bladet.

På grund af Ekstra Bladets afsløringer mener ­Kuno Sørensen, der er brug for, at politikerne tager loven op til revision.

- Sagen viser, der er et kæmpe hul i systemet. Hvis børneattestloven var soleklar, ville den ikke være blevet misforstået som i dette tilfælde, siger han.