Send os dit cykelkaos: Flere cykler end biler i København

Antallet af cyklister i København er steget kraftigt. Det er dog ikke uden udfordringer. Derfor sætter TV 2 Lorry i denne uge fokus på cykler, og vi har brug for din hjælp.

Det stigende antal af indbyggere i København betyder, at der kommer flere og flere cyklister i gadebilledet.

Send os dit cykelkaos

Oplever du, at der er kaos, hvor du parkerer din cykel?
Så tag et billede af det og send til TV 2 Lorry på vores mail redaktion@tv2lorry.dk.

Faktisk så mange at man sidste år for første gang siden 1970 talte flere cykler end biler i Indre By. Det viser en cykelredegørelse fra 2017 lavet af Københavns Kommune.

Selvom antallet af privatbiler siden 2010 er steget med 15 procent, er der stadig mere end fem gange så mange cykler i København. 

Mán anslog i 2016, at københavnerne ejede omkring 675.000 cykler. Et svimlende højt antal. 

Kommunen har store ambitioner med cykeltrafikken

Stigningen af cyklister skyldes kommunens store ambitioner om, at København skal være verdens bedste cykel-by. De har blandt andet sat et mål om, at 50 procent af københavnerne i 2025 skal cykle til arbejde og uddannelse.

Cykelinitiativerne er vigtige, fordi de skal være med til at gøre København CO2-neutral. Og allerede nu er man tæt på at nå målet. Samlet set ligger antallet af cykelpendlere til arbejde og uddannelse på 41 procent.

Derfor prioriterer kommunen at lave nye løsninger de kommende år, som kan sikre, at få målet om de sidste ni procent fulgt til dørs. 

Flere cykler giver nye udfordringer

Det stigende antal af cykler i København er dog ikke helt uden komplikationer. Det skaber nemlig helt nye udfordringer med kaos i cykelparkeringen, trængsel på cykelstierne og for lidt plads til at tage cyklen med i toget.

Flere stationer rundt i København er overbelagt af cykler, som både er smidt på jorden og står parkeret uden for cykelstativerne. I februar 2016 talte man i alt 5.000 cykler, der stod parkeret uden for stativerne i Indre By.

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

I denne uge har TV2 Lorry et stort cykeltema, hvor vi sætter fokus på cykler i København.

Vi har derfor brug for dine private billeder af det område, du parkerer din cykel. Så indsend dine billeder af dit cykelkaos. Det kan også være, at du er en af de heldige, som bor i et område, hvor der er masser af plads. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik